Szabadidő

Készülj az irodalmi túladagolásra

Ma nyit meg a Margó Irodalmi Fesztivál a Petőfi Irodalmi Múzeumban.

Június 11-15. között egy nagy dózis kortárs irodalommal dúsítja Budapest kulturális életét a Margó Irodalmi Fesztivál, kiegészülve változatos, zenei programokkal.

A fesztivál központi programja, az Irodalom Éjszakája, június 14-én várja az irodalom kedvelőit, amikor is a kortárs irodalom legjobbjai, mások mellett: Esterházy, Bereményi, Kun Árpád, Erdős Virág, Kukorelly tartanak felolvasást szerte a fővárosban, például elhagyatott üzlethelyiségben, történelmi emlékhelyen, régi üzletházban, menő divattervező-műhelyben.

Reisz Gábor – kinek első nagyjátékfilmjét a Karlovy Vary Filmfesztivál versenyében mutatják be – videóetűdöket forgatott, amelyekben például Grecsó Krisztián új regénye, a Megyek utánad főszereplői elevenednek meg.

A Margó idén már nemzetközi vendéggel is büszkélkedhet. Rendhagyó irodalomórát tart a fesztivál keretében az író, kritikus, zenész, a kortárs norvég irodalom emblematikus figurája, Tore Renberg, kinek harmadik regénye az idei könyvhétre jelenik meg. Az irodalom természetes partnereként a zene is fontos szerepet kap, így például Lackfi János versei Lovasi András interpretálásában állnak össze koncertté.

Aki nem tud jelen lenni, az online is követheti az eseményeket itt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top