Szabadidő

Egy hétig csak Adam Sandlert kap a magyar

Ezen a héten Adam Sandler új vígjátéka, a Kavarás az egyetlen országos mozipremier Magyarországon. Emberünk a Nászok ásza és Az 50 első randi után harmadjára játszik együtt Drew Barrymore-ral. Kevesebb puki, több romantika. Megnéztem a filmet.

Adam Sandler light

Valószínűleg a véletlen hozta így, de Adam Sandler és Drew Barrymore minden évtizedben csinálnak egy közös filmet. Az elsőt még 1998-ban mutatták be, és ez volt a retróban erős Nászok ásza, aztán jött 2004 és a trükkös történetű Az 50 első randi a rövid memóriájú lányról. Ez a két mozi nem váltotta meg a világot, nem is volt célja, viszont közös bennük, hogy mindkettő egy fontos ponton emelkedik ki a Sandler-életműből: őszintén, szégyenérzet nélkül lehet nevetni rajtuk. Márpedig ez elég nagy szó egy olyan embertől, aki utoljára hat évvel ezelőtt készített vicces filmet, magát mégis humoristának és vígjátékszínésznek tartja. Őszintén reménykedtem, hogy a harminckilenc évesen még mindig szuperbájos Drew Barrymore harmadjára is képes lesz kihozni Sandlerből a legjobbat. Annyit mindenesetre már az elején leszögezek, hogy a kakis/pisis/pukis/kukis poénok mennyisége jelentősen csökkent az átlagos Sandler-komédiákhoz képest, és már önmagában ez is komoly fegyvertény.

Irány Afrika!

Emberünk nemrég egy amerikai talkshow-ban vallotta be, hogy számára már maga a forgatás is szórakozás, ezért ha egy mód van rá, szeret jó kis nyaralós helyeken dolgozni. Anno például kifejezetten az ő kérésére helyezték át Az 50 első randi helyszínét Hawaiira, és most is volt némi ráhatása arra, hogy a stábbal egy dél-afrikai luxus-szafarihotelbe menjenek forgatni. Természetesen az Afrika szó megjelenése egy Sandler-filmben azt jelenti, hogy lehet struccon lovagolni és a saját kölyküket megevő oroszlánokon viccelődni, és biztos frankó lehetett a szünetekben egy napágyon heverészni a medenceparton egy koktéllal a kézben, csakhogy attól, hogy a stábtagok felhőtlenül szórakoztak, a moziszékben üldögélő néző még nem lesz automatikusan boldog. Sőt, ahogy egy-két magyar film (Csudafilm, Idegölő) esetében már előfordult, inkább idegeskedni kezd azon, miért kell neki egy mozijegy áráért színészek nyaralós videóját néznie egy igazi film helyett? Merthogy a Kavarás nem igazi film, arra mérget vehetsz!

Egy hétig csak Adam Sandlert kap a magyar

A történet csak ürügy

Talán konzervatív vagyok, de nálam még egy nyári popcornfilmnél is elvárás, hogy legyen története, és ne csak egymásra dobált jelenetek adják ki a játékidőt. A film eleje még azt sugallta, hogy talán a Kavarás nem lesz reménytelen eset. Az egész egy szörnyű első randival indul, amikor az egyedülálló apukát játszó Sandler jó ízléssel egy Hootersbe (!) hívja meg az egyedülálló anyukát játszó Barrymore-t, ráadásul méregerős rákot rendel neki, és még a sörét is megissza. Itt még egyszer-kétszer tényleg fel lehet kacagni, de később, amikor egy baráti keveredés miatt a két család együtt köt ki egy afrikai luxusnyaraláson, már nyilvánvaló a tény: az egész alaphelyzet csak egy gyenge ürügy arra, hogy két első látásra össze nem illő ember a végén egymásra találjon. Egymásra dobált hotelprogramok (táncos este, krikettezés, ejtőernyőzés, páros masszázs…) laza egyvelege adja a kétórás játékidő nagy részét, melyek közben mindig történik valami viccesnek szánt dolog, ami többnyire megmarad egy rosszféle hasra esős poén szintjén. Ha pedig egy poén úgy-ahogy működik (a több zenés bevonulás vagy a helyi hotelzenekar magamutogató énekese), akkor azt addig ismételgetik, míg unalmassá, sőt idegesítővé nem válik.Egy hétig csak Adam Sandlert kap a magyar

A haverok otthon maradtak

Annyit azért a Kavarás javára kell írnom, hogy Sandler legalább otthon hagyta az olyan, még nála is idiótább haverjait, mint David Spade, Rob Schneider, Kevin James vagy Nick Swardson, így a film gusztustalanságfaktora sehol sincs például a Nagyfiúk-filmekhez képest, csakhogy helyette nem nagyon jött semmi. Sandler nem tud mit kezdeni a romantikus vonallal, mert ahhoz talán igazi, vagy legalábbis annak ható érzelmekre és színészi játékra is szükség volna. Ő csak nyaralni akart egyet, na meg pénzt keresni ezzel. Ki haragudna rá ezért? Végül is mit várhatunk egy olyan embertől, aki igazoltan (lásd galériánkat) Hollywood legigénytelenebbül öltözködő sztárja?

Megnézem
Összes kép (1)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top