Szabadidő

Karszalagot kapnának a Thaiföldre utazó turisták

Két turista halála újabb aggodalmakat ébresztett az országba látogató külföldiek biztonságával kapcsolatosan.

A személyazonosítást lehetővé tevő karszalagot kapnának a Thaiföldre utazó turisták – ismertette a thaiföldi idegenforgalmi miniszter tárcája terveit. Az intézkedést az indokolja, hogy a hónap közepén meggyilkoltak Thaiföldön két brit turistát, ami újabb aggodalmakat ébresztett az országba látogató külföldiek biztonságával kapcsolatosan.

Mint Kobkarn Vattanavrangkul tárcavezető közölte, az eltévedt vagy bajba került turisták személyazonosítását lehetővé tevő karszalag viselésének ötletével felkereste a thaiföldi szállodákat. Az elképzelés szerint a turisták a szállodába bejelentkezve kapnának karszalagot, amelynek sorszáma megegyezne a személyazonosító okmányuk számával. Fel lennének tüntetve rajta annak az üdülőhelynek az adatai, ahol megszálltak, így ha késő éjszakáig mulatoznak, esetleg lerészegednek vagy eltévednek, könnyen a segítségükre lehetne sietni. A miniszter szerint a következő lépés az lenne, hogy a turisták valamilyen elektronikus nyomkövetőt kapnának, illetve felmerültek más lehetőségek is, amelyekkel növelnék a turisták biztonságát.

A két brit turista, Hannah Witheridge és David Miller holttestét szeptember közepén találták meg a déli Koh Tao (Teknősbéka)-sziget tengerpartján. Feltehetően mindkettejüket meggyilkolták, de a rendőrség két hét után sem jutott előrébb a nyomozásban.

Thaiföldön a nemzeti össztermék 10 százalékát adja az idegenforgalom. A hatóságokat aggasztja, hogy a brit turisták meggyilkolása esetleg kedvezőtlen hatással lesz a turizmusra.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top