Szabadidő

Meghalt Alain Delon magyar hangja

Életének 80. évében elhunyt Fülöp Zsigmond színművész, a Magyar Színház tagja. Dolgozott Jancsóval és Fábri Zoltánnal, és rengeteget szinkronizált, ő volt többek között Alain Delon magyar hangja.

A Nemzeti Színház örökös tagját, a Jászai Mari-díjas, érdemes művészt pénteken este családja körében érte a halál, közölte szombaton a Magyar Színház. 
    

Fülöp Zsigmond a Színház- és Filmművészeti Főiskola elvégzése után a Pécsi Nemzeti Színház, majd a Nemzeti Színház tagja lett. 1971-től a József Attila Színházban, később a Várszínházban játszott. 1984-ben újra a Nemzeti Színházhoz szerződött, 2000-től haláláig a Magyar Színház aktív művésze volt.
    

Fülöp Zsigmond fiatalon Törőcsik Marival
Fülöp Zsigmond fiatalon Törőcsik Marival (Fotó: Budai Fő Antikvárium)

Játszott az Édes Annában, a Szegénylegényekben, a Tizedes meg a többiekben és a Kopjásokban. Fülöp Zsigmond emellett igen sok főszerepet alakí­tott tévé- és rádiójátékokban, és megszámlálhatatlan nagy szinkronalakí­tás is fűződik nevéhez, írja róla a magyarszinhaz.hu. A világhí­rű francia szí­nművész, Alain Delon játéka például a magyar közönség számára az ő hangján szólal meg érvényesen.

A család gyászában osztozik a Magyar Színház. Temetéséről később intézkednek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top