Szabadidő

12 új könyv, amit érdemes elolvasni

Akár már most érdemes figyelni az újdonságokat, hogy jó könyv kerüljön karácsonykor a fa alá.

 D. Tóth Kriszta: Húszezer éjszaka (Bookline Könyvek)

11 új könyv, amit érdemes elolvasni

A népszerű műsorvezető és újságíró második regénye, a Húszezer éjszaka egy frissen a negyvenes éveibe lépett nő, Helga története, aki annak ellenére, hogy van szerető férje, két gyönyörű kislánya, remek barátai és jó munkája, rendkívül boldogtalan. Úgy érzi, lemarad valamiről, ha nem kapaszkodik bele az első idegenbe, aki újra képes elhitetni vele, hogy ő egy igazi kincs. Helga ámokfutása a pesti éjszakában kezdődik és ott is végződik: vajon végül a férjével, Tomival marad, vagy az új szerelem, Richárd lesz a végzete? A Húszezer éjszaka jóval többről mesél, mint egy szerelmi háromszögről – a női lélek kifürkészhetetlenül mély bugyrairól, magával ragadóan egyszerű stílusban.

11 új könyv, amit érdemes elolvasni

Ram Oren: Gertruda esküje (Atlantic Press Kiadó)

A híres Exodus hajó egyetlen katolikus utasa Gertruda Babilinska, aki saját élete kockáztatásával menti ki egy lengyel zsidó házaspár egy szem gyermekét a fasiszták karmaiból – róla szól Ram Oren, a legnépszerűbb izraeli író kötete, amely valójában tényregény, mégis letehetetlen. Szemléletében is különleges írás, akárcsak az Anna Frank naplója, ugyanakkor inkább a zsidó nép megmenekülésére tereli a figyelmet, arra, hogyan játszott főszerepet a sors a ma is Amerikában élő Michael Stolowitzky túlélésében.

Mittelholcz Dóra: Tündérmese kis szépséghibával (Libri Kiadó)

11 új könyv, amit érdemes elolvasni

Egy alig 33 éves újságírónő szívbemarkoló, meghatóan őszinte kötete a saját rákbetegségéről. Mittelholcz Dóra a kötetben arról vall, amiről ritkán beszélünk: szükségletekről, szexről, szenvedésről és vidám percekről, a teljes feladástól a talpra állásig. Arról, miként lehet akár két sztómával is teljes életet élni, hogy miért fontos az állandó önvizsgálat, vagy mivel nehezítheti, könnyítheti a daganatos beteg életét a környezete. Egykori kollégánk barátai unszolására vállalta, hogy megírja a méhnyakrákkal folytatott küzdelmét. Legfontosabb célja a kötettel a tájékoztatás és a másoknak történő segítségnyújtás… Dóra a kötet megjelenése után néhány nappal elhunyt.

Jamie Oliver: 15 perces kaják (Park Kiadó)

11 új könyv, amit érdemes elolvasni

Csupa gyors, ízletes és tápláló étel – mindez Jamie utánozhatatlan stílusában tálalva. A világhírű gasztrosztár ezúttal arra törekedett, hogy a látványos hozzávalók és a finom ízek a fogások esetében kéz a kézben járjanak. Mindehhez a világ minden tájáról gyűjtött ötleteket, eljátszott a hagyományos csirkés, marhahúsos, tésztás ételekkel, tanulmányozta az utcai ázsiai kaját, és izgalmas salátákat is felfedezett. Jamie valamennyi receptet többször tesztelte, hogy a könyvből főzött menü bárki konyhájában igazán tökéletesre sikerüljön – mindezt a 15 perces kajákban tárta a lelkes hobbiszakácsok és gyakorló háziasszonyok elé.

Ebengubák (JULIUS-K9)

12 új könyv, amit érdemes elolvasni

A JULIUS-K9 hang​lemezzel bővített mesekönyvet kínál a kilenc magyar kutyafajtáról. A páratlan kiadvány csodálatos rajzokkal, történetekkel, és igényesen hangszerelt, népzenei elemeket tartalmazó gyermekdalokkal mutatja be a hungarikumnak számító magyar kutyafajtákat. A CD-melléklet dalai a Bugajakab Együttes előadásában szólalnak meg. A szerzők, Jakab Zsolt és Sebő Gyula, valamint a JULIUS-K9 értékesítő csapata azt a célt tűzte ki maga elé, hogy a gyermekeket már óvodás korban, meséken keresztül terelgesse a felelős állattartás irányába. A mesekönyv összeállításában a példaértékű állatvédelmi tevékenységet folytató Ebárvaház Nonprofit Egyesület is részt vállalt. Dina András illusztrációihoz többek között az Ebárvaház lakói is ötleteket adtak.

Stahl Judit: Gyorskonyha (Alexandra Kiadó)

11 új könyv, amit érdemes elolvasni

30 perc alatt elkészíthető finom falatok receptjei, sok-sok személyes élmény és történet – mindaz Stahl Judit konyhájából. De található az ételek között akár 20, 15, vagy 10 perces fogás is, mindezt maximum öt hozzávalóból, így hát nagybevásárlásra sincs szükség. “Stahlt főzni” mára számos hazai háztartásban azt jelenti: gyorsan és egyszerűen, valami nagyon finomat! Az ételek receptjeit civil próbafőzők tesztelték a kötet megjelenése előtt, és gyakorlattól függetlenül mindannyian sikerre tettek szert a konyhában. A Gyorskonyha tehát az elronthatatlan finomságok kézikönyve.

Méhes György: Micsoda társaság! (Cerkabella Kiadó)

11 új könyv, amit érdemes elolvasni

Méhes György egyik irodalmi gyöngyszemét, a Micsoda társaság! című vidám családregényt a napokban ismét kiadták. A történet egy családi nyaralást mesél el, ahol bepillanthatunk Anyu, Apu, Krisztinka és Öcsi életébe, akikhez csatlakozik Vilmos atya, Pindur néni és Boglárka is. Velük tart még az agglegény barát, Quintusz is: vonaton zötykölődnek, gombásznak, esőben hegyet másznak, elrontják a vacsorát, fényképeznek, könnyezve kacagnak – egyszóval élnek, megannyi képet életre keltve az emberi létezésből, amit mindannyian jól ismerünk, amivel könnyedén azonosulni tudunk. Mindezt ellenállhatatlanul kedves humorral és szeretetteljes hangvétellel – egy olvasmány, amely azonnal jókedvre derít!

Lauren Conrad: Cukor és máz (Könyvmolyképző Kiadó)

11 új könyv, amit érdemes elolvasni

Jane Roberts valóságshow-sztárt elárulta a legjobb barátnője, amiből megtanulta: Hollywoodban senkiben nem bízhat. Ráadásul a bulvársajtó is azon van, hogy minél több feszültséget szítson az életében, ám Jane úgy dönt, végre a kezébe veszi a saját sorsát. Megfogadja, hogy nincs több pasizás, azonban ekkor felbukkan a gimnáziumi kedvese, és egy másik kiszemeltje is – Jane életmentő terve bedőlni látszik. Amikor aztán az események elszabadulnak, a sztár sokkoló felfedezést tesz: olyat, ami a környezetét is rádöbbenti, semmi nem az, aminek látszik. A csillogás és a valóság elválik egymástól, legyen szó akár szerelemről, barátságról, érdekekről vagy sztárvilágról – Lauren Conrad lerántja a leplet, mindent megtudunk, ami a kulisszák mögött lapul.

Rachel Hawkins: Démonüveg (Könyvmolyképző Kiadó)

11 új könyv, amit érdemes elolvasni

Sophie Mercer azt gondolja magáról, hogy boszorkány, így kerül be a Hex Hallba, a kiskorú boszorkák, alakváltók és tündérek javítóintézetébe. Ráébred egy fontos, családi titokra, és arra, hogy szerelme, Archer egy titkos szervezetnek ügynökösködik, akik egyetlen célja, hogy eltöröljék a varázslényeket a föld színéről. Sophie olyan erő birtokába kerül, ami veszéllyel fenyegeti a szerettei életét is, miközben a szervezet a lány életére vadászik. Vajon megmenekülhet és beteljesülhet-e a szerelme Archerrel, aki az ellentétes oldalon harcol? A kötet igazi csemege a romantikus-misztikus regények kedvelőinek.

Fábián Janka: Rozmaring (Ulpius-ház Kiadó)

11 új könyv, amit érdemes elolvasni

A Janka-féle történelmi romantika legújabb darabja a Rozmaring című kisregény, amely 1913-ba, New Yorkba röpít bennünket, ahol egy magyar színész, Hajnal Imre lép fel a Broadway-n, Lehár Ferenc operettjében. Itt találkozik Mary Pickforddal, a filmstúdiók dédelgetett üdvöskéjével, és Mack Sennett producerrel, akiket azonnal levesz a lábukról nem mindennapi sármjával. Jövetelének valós oka azonban nem a sztárrá válás lehetősége, hanem egy táska mélyén lapuló titok, ami a filmművészet jövőjét is megváltoztathatja.

Soma Mamagésa: Öngyógyító (Jaffa Kiadó)

11 új könyv, amit érdemes elolvasni

Egy életjobbító kötet Somától mindazoknak, akik szeretnének örömtelibb, teljesebb életet élni, megszabadulni az éveken, vagy akár évtizedeken át magukon cipelt lelki terhektől. A spirituális felébredés mindig akkor történik, amikor az illető megérett rá – nem előbb, nem később. Azonban egy dolgot mindenképp tartsunk a szemünk előtt: vannak lehetőségeink! Soma ebben a könyvben húsz év önismereti munkájának tapasztalatát összegzi, önmegismerő-önfelszabadító kurzusain és belsőerő-fejlesztő táboraiban alkalmazott technikáit tárja az olvasók elé. Böjtről, jógáról, meditációról, megtisztulásról és a kreativitás gyógyító erejéről is mesél.

Hegyi Barbara: Alkalomadtán (Park Kiadó)

11 új könyv, amit érdemes elolvasni

Új szakácskönyvében Hegyi Barbara olyan menüsorokat állított össze, melyeket egy-egy rendkívüli vagy teljesen hétköznapi alkalom ihletett. A hagyományos ünnepeken kívül böjtre, váratlan vendégre, csajbulira, szexi reggelire, gyerekbulira, vagy akár egy esős vasárnapra is meríthetünk ötletet belőle.
Ha könnyen beszerezhető alapanyagokból gyorsan elkészíthető egyszerű, finom ételekre és jó hangulatú családi történetekre vágyunk, az Alkalomadtán mindig kapóra jön.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top