Szabadidő

Emlékpark lesz Yoko Ono családjának telkén

Megveszi és parkká alakítja Janagava városa azt a telket, amelyen egykor Yoko Ono nagyapjának háza állt.

A Fukuoka prefektúrában fekvő város önkormányzata 30 millió jent (62 millió forint) különített el arra, hogy megvásárolja jövő márciusban az ingatlant, amelyet jelenleg John Lennon 81 éves özvegyének egyik rokona birtokol. A város parkot szeretne létrehozni a telken a Beatles sztárjának és művész feleségének a tiszteletére.

Ono nagyapja, Eidzsiro az 1920-as években a mára megszűnt Japán Ipari Bank vezetője volt, az általa az 1400 négyzetméteres vízparti telken építtetett házat több mint negyven éve lebontották. A város az után döntött a terület megvételéről, hogy egy magáncég előállt egy öregotthon építésének tervével a telken.

Kaneko Kendzsi, a város polgármestere a jövőben egy John Lennon és Yoko Ono művészetét, valamint az Ono család történetét bemutató múzeumot szeretne kialakítani a területen. A helyi lakosok azonban más terveket is felvetettek: a 71 éves Hara Tacuo például egy helytörténeti csoport vezetőjeként azt javasolta, hogy a telken építsék fel a Lennon család liverpooli házának mását, és azt használják emlékhelyként. Egy másik ötlet szerint viszont inkább egy világbéke-múzeumot kellene létrehozni a területen.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top