Szabadidő

Saját magánszigetén koronázta magát királlyá – fotók

Sokan őrültnek tartják, neki azonban mindennél fontosabb a szabadság.

Egy portugál rajztanár, Renato Barros 14 évvel ezelőtt mindenét pénzzé tette, és vásárolt egy magánszigetet Madeira közelében. A nagyobbacska sziklának megfelelő szigeten nem volt sem áram, sem pedig folyóvíz, csupán egy barlang. A férfi itt alapította meg a saját államát, a Pontinhai Fejedelemséget, melynek II. Renato néven lett az uralkodója. A királyságnak rajta kívül mindössze három lakója van: a felesége, a fia és a lánya.

Saját magánszigetén koronázta magát királlyá

Amellett, hogy II. Renato a saját királyi családjának tagja, ő látja el többek között a rendőr és a kertész feladatait is a királyságban. A férfi annak rendje és módja szerint felkereste Madeira kormányzóját is, akinek a szomszédos állam uralkodójaként mutatkozott be. A kormányzó erre megfenyegette, hogy megtagadja tőle az áramszolgáltatást, ha nem adja vissza a szigetet Portugáliának. II. Renato azonban ettől nem ijedt meg: napelemet és egy kis szélmalmot szereltetett fel a szigetre, ezekkel termeli az elektromosságot.

Saját magánszigetén koronázta magát királlyá

“Nem élek egyfolytában az országomban, de gyakran vagyok itt. A családom is beugrik, és más emberek is jönnek mindennap, az ország ugyanis ingyenes a turisták számára” – mondta II. Renato király, aki saját bevallása szerint nem hisz a határokban. 

Forrás: Oddity Central

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top