Szabadidő

5 hely, 5 ragadozó állat, 5 lenyűgöző fotó

Lélegzetelállító felvételek a legfélelmetesebb ragadozókról a NatGeo Wildon!

Indonézia – A komodói varánusz évmilliók óta megtalálható a Kis-Szunda-szigeteken. Az akár háromméteresre is megnövő óriásgyík a nagyvadaktól kezdve a kis rágcsálókon át a bogarakig szinte minden más állatot megeszik, sőt esetenként saját utódjait is felfalja. Harapása végzetes. Ha prédájának sikerül is kiszabadulni karmai közül, 24 órán belül akkor is elpusztul vérmérgezésben, a varánusz ugyanis harapásával több mint 50 féle baktériumot juttat zsákmánya vérébe.

5 hely, 5 ragadozó, 5 lenyűgöző fotó

Csendes-óceán – A nagy fehércápa a világ szinte valamennyi tengerében megtalálható. Az akár
6 méteresre megnövő ragadozó képes 40 km/órás sebességgel úszni, majd támadáskor szinte rakétaként tör ki a vízből. Prédái közé tartoznak halak, delfinek, fókák, vidrák és akár más, kisebb cápák is.

5 hely, 5 ragadozó, 5 lenyűgöző fotó

Malawi – Lármás rétisas figyeli a vizet halzsákmány után kutatva. A madár nevét jellegzetes, messzire elhallatszó hangjáról kapta. Ügyes vadász, többnyire rövid időn belül sikerül zsákmányt szereznie. Főleg halakkal táplálkozik, de akár kisebb madarakat és emlősöket is megeszi.

5 hely, 5 ragadozó, 5 lenyűgöző fotó

Dél-Afrika – Gepárd oson a prédája felé. A szárazföld leggyorsabb ragadozói igyekeznek minél közelebb kerülni a zsákmányukhoz, mielőtt villámgyors sprintjüket megkezdik.

5 hely, 5 ragadozó, 5 lenyűgöző fotó

Serengeti, Tanzánia – Oroszlán vadászat közben. A hím oroszlánok súlya akár 250 kiló is lehet, és hihetetlen erejüknek köszönhetően könnyen leterítenek egy kifejlett bivalyt is.

5 hely, 5 ragadozó, 5 lenyűgöző fotó

Nézd meg, miként cserkészik be zsákmányukat az állatvilág legkíméletlenebb vadászai!
Ragadozók rossz napja – január 29-én 18 órakor a NatGeo Wild műsorán!
A képek forrása: NatGeo

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top