Szabadidő

Ők a “mi” koaláink! Holnaptól te is láthatod a drágaságokat! – videó

Mostantól a Fővárosi Állat- és Növénykert látogatói is megcsodálhatják az ausztrál élővilág különleges, állatkertekben csak nagyon ritkán látható képviselőit, a koalákat. Kalandra fel!

Nur-Nuru-Bin Belgiumból, Vobara pedig Németországból érkezett, de mint minden állatkerti koala, ők is az ausztrál állam tulajdonában állnak. A két koala másfél héttel ezelőtt érkezett Budapestre, de az elmúlt napokban az állatkerti munkatársakon kívül senki nem láthatta őket. Péntektől viszont minden nap az állatkert, illetve az állatházak mindenkori nyitvatartási idejében bárki megtekintheti őket.

Az Ausztráliában őshonos koalák, noha külsejükben valóban felfedezhetőek a játék mackókra emlékeztető vonások, egyáltalán nem rokonaik a medvéknek. Az erszényesek közé tartoznak, ám az állatcsoporton belül nem is annyira a kengurukkal, mint inkább az ugyancsak ritkaságnak számító, s Budapesten szintén megtekinthető vombatokkal állnak rokonságban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top