Szabadidő

Ezért nehéz ideiglenesen befogadni egy kutyát

Hogy miért? Mert iszonyatosan fájó a búcsú, amikor új helyre kerül és vannak más nehézségek is... Demény gazdája, Judit mesél a tapasztalatairól, hogy miért nehéz elengedni Vackort, akit ideiglenesen befogadott.

Vackor ma új gazdához költözik. Lesz neki kis testű kutyahaverja és nagy testű macskafőnöke. Gazdái, akik mindent meg fognak neki adni, kezelik a szívférgességét, fizioterápiára hordják a lába miatt, és vállalják, hogy várhatóan egy műlábbal kell majd élnie, hogy a gerincét kímélje. Mindemellett pedig nagyon fogják szeretni.

Az ideiglenesség ilyen. Mire kutyává válik a kezeid között, mire megnyugszik és beilleszkedik, addigra el kell mennie. És áltathatjuk magunkat, hogy könnyedén veszi majd, de nem. Vackor biztosan nem. Neki én leszek a gazdi, aki megint lepasszolta, cserbenhagyta, elhagyta. Pedig úgy szeret. Elképesztő az a ragaszkodás, ami kialakult köztünk. Folyton a lábam alatt van. Ha a konyhába megyek, odafekszik, ha a nappaliba, oda, ha a fürdőbe, az ajtó előtt vár.

Mikor megismertem, harapott. Semmi bizalom nem volt benne, felemelni? Meg ne próbáld! Nyakörvet adni rá? Életveszély. Kapdosott, rettegett. Ma már a lépcső előtt várja, hogy felemeljem, és menjünk sétálni. Imád. És az igazság az, hogy én is teljesen odavagyok érte…

A teljes cikket a Demény, a kötsög blogon találod!

Ezért nehéz ideiglenesen befogadni egy kutyát
Ezért nehéz ideiglenesen befogadni egy kutyát

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top