Szabadidő

10 Robbie Williams-dal, amit kevesen ismernek, pedig jók

Arra biztatlak titeket, hogy ne csak az unalomig ismételt Angels és Feel dalokat könyörögjétek ki a Szigeten Williamstől, hanem ezt a 10 dalt is. Bár kevesen ismerik őket, de jók.

 1. A Place to Crush

“I’m a cynical Bitch”…Volt szerencsém ezt a dalt kétszer élőben hallani. Egyszer (pont itt készült a felvétel) a berlini lemezbemutató koncerten, egyszer pedig a 2006-os budapesti koncerten.

2. Love Somebody

Ha az Escapology albumról kell mondaniuk az embereknek egy Robbie Williams-dalt, akkor kapásból rávágják, hogy Feel. Én kapásból rávágnám, hogy Love Somebody

3. Hot Fudge

…oké, azt is rávágnám, hogy Hot Fudge.

4. The 90’s

Sokat vitatkoztunk arról Péter barátommal, hogy a Rudebox jó-e. Szerinte jó. Szerintem pocsék. Viszont ezt a dalt kedvelem. Mondjuk csak a szövege miatt. De Robbie NE próbáljon meg újra rappelni.

5. Blasphemy

Robbie 2009-es Reality Killed the Video Star albuma, egy-két dalt kivéve egyáltalán nem volt felkapott. Ezt a számot viszont én rongyosra hallgattam.

6. Shine My Shoes

Elfogult vagyok, mert imádom A Swing Both Ways albumot. Tudom, hogy sok újságíró kolléga szerint ez nem más, mint egy Sinatrának öltöztetett kiégett Williams. Hát nekik küldöm ezt a dalt.

7. Ego A Go Go

Robbie Williams egy 2009-es interjúban azt nyilatkozta, hogy szerinte a régi dalai pocsékak. Nálam viszont továbbra is az 1997-es Life thru a Lens az egyik legtöbbet hallgatott Williams-album. Az Angels, a Let Me Entertain You, az Old Before I Die… mind remek dalok. De mi van azokkal, amiket kevesen ismernek? Itt van például az Ego A Go Go. Zseniális dal a 90-es évekből.

8. Karma Killer

Az I’ve Been Expecting You albumról unalomig ismételték a rádiók a She’s the One-t, az MTV pedig a Milleniumot. Sokan ismerik a Strong és a No Regrets című dalokat is, viszont csak kevesen dúdolják a Karma Killert. Pedig ez is jó. Ha már No Regrets, akkor tegyünk egy kis kitérőt. Anno ezt a dalt Williams a Take That-tagoknak írta, a szöveg valahogy így szólt: “a szeretet, ami összekötött minket, hivatalosan is halott”. A békülésük után Robbie átírta a szöveget, és ma már úgy énekli a koncerteken, hogy “hivatalos és él”.

9. Better Man

Williams harmadik stúdióalbuma, a Sing When You’re Winning nálam majdnem annyira “kevésbé izgalmas” kategória, mint a Rudebox. Persze ezen volt hallható a Rock DJ, a Supreme és a Kids is, viszont a Better Man című dal más volt. Olyan, mint egy naplóbejegyzés egy sráctól, aki most jött ki a rehabról. Nahát várj…

10. Make Me Pure

Oké, van egy kis Vidám Vasárnap-beütés ebben a dalban, de azért nem olyan vészes. Két f@cking káromkodás a Szigetre érkező Williamstől, és máris elmúlik ez az érzésed. Én majd ezt éneklem az Arno folyó partján. Nektek pedig jó csápolást Robbie-ra.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top