Szabadidő

Augusztus 20.: 4 izgalmas kulturális program

Az augusztus 20-ai rendezvények fénypontja minden városban kétségtelenül a tűzijáték. Most mégsem erre invitálunk, izgalmas kulturális programokat javaslunk országszerte.

Az államalapításhoz és az új kenyér ünnepéhez kapcsolódó rendezvények között tallózva igazán izgalmasnak ígérkező kulturális programokat találtunk. Ezekből ajánlunk négyet.

Augusztus 20.: 4 szuper kulturális program

1. Szent István-napi Zenei Fesztivál Esztergomban

A bazilikájára méltán büszke gyönyörű város hatnapos zenei fesztivált rendez az augusztus 20-ai héten. A gazdag programkínálatban olyan népszerű zenekarok és énekesek adnak koncertet, mint a Kiscsillag, a Tankcsapda, a Ladánybene 27 vagy a United zenekar, de fellép többek között Szandi, Levente Péter, Somló Tamás is.

Augusztus 20.: 4 szuper kulturális program

2. Nemzetközi Néptánc-fesztivál Mohácson

Mohácsról szinte mindenkinek azonnal a busójárás jut az eszébe, pedig ez a csodás baranyai város az elmúlt húsz évben számtalan nemzetközi néptáncfesztiválnak adott otthont. Az augusztus 20-ai hosszú hétvégén hazai és külföldi tánccsoportok szórakoztatják a nagyérdeműt.

Augusztus 20.: 4 szuper kulturális program

3. Kultúrfröccs Fesztivál Móron

A város egyik legszebb épülete, a Lamberg-kastély, az augusztus 20-i hosszú hétvégén ismét a kultúra fellegvára lesz. A fantasztikus akusztikájú kastély udvarában tánccsoportok, énekkarok, zenekarok szórakoztatják a Mórra látogatókat. Nem maradnak el a kulináris élmények sem ezen a nyári hosszú hétvégén.

Augusztus 20.: 4 szuper kulturális program

4. Királyi Napok Nemzetközi Néptáncfesztivál Székesfehérváron

Már a huszadik alkalommal ünnepel Székesfehérvár színvonalas nemzetközi néptáncfesztivállal. Az Alba Regia Táncegyüttes meghívására az elmúlt húsz év fellépői közül nagyon sokan elfogadták a meghívást, így egészen biztosan igazi kulturális csemegében lehet részük azoknak, akik Székesfehérvárra látogatnak az augusztus 20-ai hosszú hétvégén.

További augusztus 20-a témájú cikkek az NLCafén

Fotók: Pinterest

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top