Szabadidő

Bevándorlónak szidta osztálytársát a nyári táborban

Pillangókést tartott torkához, és bevándorlóként szidalmazta osztálytársát egy budapesti általános iskolás a nyári táborban.

Az óbudai általános iskolások Balatonszabadiban, az óbudai önkormányzat cége által üzemeltetett táborban üdültek iskolájukkal. Néhány diák szabad programját kihasználva rugós bicskát és pillangókéseket vett a városban, majd rátámadtak osztálytársukra, és bevándorlónak nevezték – szól az Origo cikke.

Pillangókéssel fenyegetett a nyári táborban

“Takarodj innen, te bevándorló, ebből az országból!”

– állítólag ezt mondta egy hetedikes diák a nála egy évvel fiatalabb fiúnak, miközben pillangókést szorított a nyakához. A felügyelő tanár korábban összeszedte a gyerekek által vásárolt késeket, ezek szerint azonban nem mindet. A támadó először azt kérdezte, fél-e tőle a srác, majd annak nemleges válasza után odatartotta a kést, közölve, hogy takarodjon el az országból.

A megtámadott fiú apja nigériai származású magyar állampolgár, aki a kilencvenes évek óta él Magyarországon. A srác anyja szerint fia már hozzászokott, hogy négerezik, lökdösik a folyosón, de ami a táborban történt, nagyon megviselte.

Az esetből rendőrségi ügy lett, ezért a késsel támadó gyerek sírva fakadt, de a lap szerint a nyomozást megszüntették, mert a támadó gyermekkorú, ami kizárja büntethetőségét. Az iskola igazgatója azt mondta, hogy a szülőkkel megbeszélte a történteket, és a diákok kibékültek. A támadó srác nem mehet többé az iskola nyári táborába.

Olvass még a menekülthelyzetről az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top