Szabadidő

10 Adele-sláger, amit hallgass meg vasárnap!

Három nap alatt közel 50 millión hallgatták meg Adele legújabb slágerét a YouTube-on. Összegyűjtöttük a brit énekesnő tíz legjobb dalát, tökéletes vasárnap délutáni programnak!

Adele – Set Fire To The Rain

Adele második albumának, a 21-nek dalait egy korábbi szakításának “köszönheti”. “Összetört a szívem, amikor ezeket a dalokat írtam. De azt gondolom, ha valakinek hasonló szerelmi bánata van, a lemez segít neki abban, hogy továbblépjen. Bár szerintem nekem tíz évig fog tartani a felépülés. Ez a férfi, akikhez a dalok szólnak, idősebb volt nálam, sikeres a munkájában, és tökéletes” – nyilatkozta az MTV-nek korábban az énekesnő, akinek azért nem telt tíz évbe a felépülés. Rövid időn belül ismét szerelmes lett, és már egy csodálatos kisfiú édesanyja. Bár a hírek szerint gyermeke apjával szakított Adele.

Adele – Turning Tables

2012-ben Adele hat Grammy-díjjal térhetett haza Los Angelesből Angliába. Egyébként gyűlöl repülni, saját elmondása szerint halálosan fél a repülőúttól.

Adele – Hometown Glory

Adele első albuma a 19. címet kapta. Kevesen ismerik az ezen található dalokat, a legtöbben talán az Egyesült Államokban nagy sikert elérő Chasing Pavementet dúdolják. Pedig a Hometown Glory az egyik legszebb dal az albumról, és állítólag még a brit miniszterelnöknek is ez a kedvence.

Adele – Romour Has It

2012-ben több rekorddal is bekerült a Guinness-könyvbe. Ő volt például az első nő, akinek két kislemeze és két albuma is egyszerre szerepelt a brit top 5-ben.

Adele – Rolling in the Deep

A 21. albumról három dala is listavezető lett a Billboard 200-as listáján: a Rolling in the Deep, a Someone Like You és a Set Fire to the Rain.

Adele – Skyfall

A 23. James Bond-mozi főcímdalát Adele énekelte. Az énekesnő élőben adta elő a dalt a 85. Oscar-gálán, ez volt az első Bond-filmzene, ami Oscart nyert.

Adele – Someone Like You

“A dal üzenete egyszerű: megpróbáltam elengedi a férfit, akit szerettem. Nagyon feldúl, valahányszor eléneklem a dalt. Azt hiszem, ez a legbeszédesebb számom. Őszinte és mindenféle sallangtól mentes” – nyilatkozta a Someone Like You kapcsán Adele a The Sun újságnak.

Make You Feel My Love (Adele feldolgozásában)

“Ez egy gyönyörű dal, és bár az első albumomra kilenc nótát írtam, nekem mégis ez a Bob Dylan-feldolgozás a kedvencem. Furcsa” – mondta Adele egy manchesteri rendezvényen.

Adele – Don’t You Remember

Máig nem tudni, hogy ki az a titokzatos férfi, akihez Adele második albuma szól. Annyi azonban bizonyos, hogy az énekesnő és a szerelme között tíz év korkülönbség volt, és egy évig éltek együtt londoni lakásukban.

Adele – Hello

Adele majdnem öt év után jelentkezett új albummal. Bár a lemez csak november 20-án jelenik meg, az első dal már október 22-én felkerült a YouTube-ra. A Hello három nap alatt 48 milliós nézettséget ért el.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top