Szabadidő

Halloween party: 3 kreatív játékötlet gyerekeknek

Hogy igazán emlékezetes halloween partyt rendezhess a gyerekeknek, játékokkal foglald le őket. Segítségül találtunk három izgalmas és kreatív ötletet, amelyekkel hosszú időre lekötheted a figyelmüket. Ráadásul egészen biztosan imádni fogják fiúk és lányok egyaránt.

Milyen játékokkal foglald le a gyerekeket a halloween bulin? Ezt a hármat egészen biztosan imádni fogják, ráadásul a vidám szórakozás közben még túlzottan el sem fáradnak. Előnyük az is, hogy udvarban és a lakásban is játszhatók, így az idő sem ronthatja el a fergeteges halloween partyt. Játékra fel!

1. játék gyerekeknek halloween bulira: tökdobálós

Halloween party: 3 kreatív játékötlet gyerekeknek

Ehhez a játékhoz egy nagyobb dobozra lesz szükség. Ha nincs kéznél, nem baj, a gyerek íróasztala is tökéletesen megfelel a célra. A doboz fedelét vágd le. Legalább akkora méretű kartonlapra (de lehet valamivel nagyobb is), mint a doboz teteje egy másik, narancs színű kartonból kivágott tökformákat ragassz. Nem az a lényeg, mennyire szépek, hanem hogy egyre kisebb “szájnyílásai” legyenek a halloween tököknek. Ha elkészültél a tökrajzokkal, ragaszd egymás fölé a kartonlapra. Ha asztalt használsz, természetesen a fiókjaid szedd ki, fordítsd az oldalára és a nyitott aljára ragaszd a kartonlapot.

Néhány színes pingponglabdára lesz még szükség a játékhoz. Aki a legnagyobb alsó nyílásba talál be, 10 pontot kap, a középső nyílás 15 pontot ér, míg a legkisebb lyukba dobásért 20 pont jár. Minden gyerekek 1 vagy 2 labdát dobjon körönként. A gyerekek létszámától függően 3-5 körből állhat a játék. Aki a legtöbb pontot gyűjti, az a nyertes. Az első három helyezett kaphat apró játékot vagy bármilyen ajándékot, a többiek cukorkát.

2. játék a gyerekeknek a halloween partyn: kalapos célba dobó

Halloween party: 3 kreatív játékötlet gyerekeknek

Fekete kartonlapok háromszögre vágott formáiból hajtogass gúlákat, majd a kalap aljára ragassz megfelelő méretű kört. Díszítheted a kalapokat színes papírnégyzetekkel. Hogy dobás közben ne mozduljanak el, valamennyit nagyobb kartonlapra, vagy használaton kívüli bútorlapra ragaszd le tetszőleges formában elrendezve.

A karikákat kell a gyerekeknek a kalapokra dobniuk, körönként három dobásuk van. A gyerekek számától függ, hány kört játszanak. A legközelebb eső kalapok érhetnek 5-5 pontot, míg a messzebb, takarásban lévők 10-10 pontot. Aki a legtöbb pontot dobja, az lesz a halloween buli karikás játékának a győztese.

3. játék gyerekeknek halloween bulira: lufielkapó verseny

Halloween party: 3 kreatív játékötlet gyerekeknek

Tetszőleges színű kartonokból készíts akkora méretű tölcséreket, amelyek széles felén megállnak a halloween partyra felfújt léggömbök. A gyerekek feladata, hogy próbálják más másik kezük segítsége nélkül a narancs színű lufikat a tölcsérrel elkapni. Az győz, akinek ez a nem is olyan egyszerű feladat a legtöbbször sikerül.

További halloween party témájú írások az NLCafén

Fotók: Pinterest

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top