Szabadidő

A legjobb Márton-napi programok Budapesten és vidéken

Így november 11-e közeledtével összegyűjtöttük nektek a legjobb Márton-napi programokat. Van miből válogatni.

Bár a Márton névnap hivatalosan november 11-én van, a Márton-napi programokat inkább hétvégére szervezik, ez duplán jó, mert többen ráérnek, ráadásul több hétvégén keresztül lehet Márton-napozni. A legtöbb étterem kínál valamilyen libából készült ételt, és rengeteg programot szerveznek, íme egy kis ízelítő:

Márton-napi programok Budapesten

Márton-napi Borfesztivál és after party, Gellért Hotel

November 5-8.

Borok, libák, fűszerek alcímmel, egyedi és új programokkal már ötödik alkalommal rendezik meg a Márton-napi Borfesztivált. A gyógyfürdő csarnokában este 10 órától hajnal kettőig after party is lesz. Fellép a Sister Act formáció Tóth Verával és Tóth Gabival, a Kiscsillag zenekar, és a koncertek után a zenét DJ Garami és az Anima Sound System DJ Set keveri.

Márton-napi gyertyafény expressz, Budapest-Gödöllő-Budapest

November 11, 19:00

Nem 100%-ig budapesti program, de a fővárosból indul, és oda is tér vissza. A Gyertyafény Expressz hangulatos szalon-, bár- és nosztalgia étkezőkocsikból álló vacsoravonatának háromórás programja keretébenfelejthetetlen gasztronómiai élménnyel várnak. A romantikus időutazás alatt az étkezőkocsikban első osztályú ételeket és prémium minőségű borokat szolgálnak fel.

Márton-napi programok vidéken

Márton-napi Libalakoma, Hajdúszoboszló

November 13-15

Hagyományos Márton-napi program, libalakoma és borkóstolók várják az érdeklődőket Hajdúszoboszlón, ez az év záró gasztronómiai eseménye a városban .

Márton-napi Családi Fesztivál, Hévíz

November 7-8

A Márton-napi rendezvények keretében idén is rengeteg programmal szórakoztatják Hévízen az érdeklődőket, lesz például libafuttatás kicsiknek és nagyoknak.

A legjobb Márton-napi programok Budapesten és vidéken

Szent Márton-nap, Pannonhalma

október 24-november 15

A Pannonhalmi Főapátság védőszentje Szent Márton. Az újonnan felszentelt bazilika altemplomában az ő ereklyéjét helyezték el. Márton-nap alkalmából rendhagyó tárlatvezetésekkel majd az érdeklődők megismerkedhetnek a különböző Szent Márton-ábrázolásokkal. Aki szeretne, kódexet is írhat lúdtollal és tintával.

Márton-napi vigasságok, Egerszalók

November 7

Márton-napi bandázás, újborkóstoltatás libatepertővel, libazsíros kenyérrel mindez Egerszalók pincéiben.  És hogy mi lesz még? Népzenei koncert és táncház, töklámpáskészítés, gyertyamártás, népi játékok, libasütés kemencében a Barlanglakásoknál.

Szent Márton-napi Vigasság, Hollókő

November 14

Szent Márton legendás csodatételének felelevenítése, középkori és libás játékok, vitézi bemutatók, párviadalok. Tea, forralt bor és zsíros kenyér… és persze a libából készült ételek sem maradnak el.

Márton-napi Pálinkafesztivál, Siófok

November 13-15

Már hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Márton-napi Pálinkafesztivál. Libakülönlegességek, nagyszerű gyümölcspárlatok, koncertek, kirakodóvásár… Szívet melengető hétvége a zord novemberben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top