Szabadidő

Olvass bele a Grey-be, A szürke ötven árnyalata legújabb részébe – 2. rész

Novemberben magyarul is megjelent a Grey, ami A szürke ötven árnyalatának történeteit meséli el a férfi főszereplő szemszögéből. Ha szeretnél bepillantást nyerni vásárlás előtt E. L. James kötetébe, akkor ez a te heted, mert hétfőtől péntekig egy-egy részletet közlünk a Grey című könyvből.

Gyönyörű a haja, buján hosszú és dús. Eltűnődöm, milyen érzés lehet befonni. Hátratűzi, mielőtt felveszi a kabátját, azután leül a kanapéra, és várja, hogy végezzek a hívással.
– Oké, legyen így. Majd tudasd a fejleményeket. – Véget vetek a Rosszal folytatott egyoldalú társalgásnak, pedig csodák történnek. Úgy tűnik, végre valóra válik a darfúri segélyszállítmány.
– Mehetünk? – kérdezem Anát. Bólint. Felkapom a zakómat és a kulcsomat, mielőtt követem. Míg közeledünk a felvonóhoz, hosszú pilláin át lopott pillantást vet rám, közben szája szégyenlős kis mosolyra görbül. Válaszként az én ajkam is megrebben.
Mi az ördögöt művel velem?
Megérkezik a lift. Előreengedem, majd megnyomom a földszint gombot, és az ajtó becsukódik. A fülke zártságában teljességgel tudatában vagyok a közelségének. Édes illata megszállja az érzékeimet… Szaporábban lélegzik, egy pillanatra a torkán reked a levegő, amikor kacéran rám mosolyog.
Nehogy…
Beharapja az ajkát.
Szántszándékkal csinálja, és én beleveszek igézően érzéki tekintetébe. Ezúttal nem hátrál meg.
Kőkemény lesz a farkam.
Egyetlen pillanat alatt.
Akarom.
Itt.
Most.
A liftben.
– Picsába a papírmunkával. – A szavak a semmiből jönnek, ahogy hevesen megragadom, és a falnak szegezem. Két kezét összefogom a feje felett, hogy ne érinthessen meg, és amint bebiztosítom magam, a másik kezemmel beletúrok a hajába, míg ajkam mohón keresi az övét.

Olvass bele a Grey-be, A Szürke ötven árnyalata legújabb részébe - 2. rész

Zihál, és torkából szirénénekként tör fel az elfojtott nyögés, és végre megízlelhetem: menta és tea, lédús gyümölcsök telt édessége. Minden porcikájában olyan csodálatos, ahogy a külső sejteti. A bőség éveit idézi. Mennyei atyám, ó, hogy áhítozom utána! Megragadom az állát, mélyebben tolakodom az ajka közé, míg nyelve puhatolózva érinti az enyémet… felfedezőútra indul. Méricskél. Megmártózik. Visszacsókol.
Isten az égben…
– Hogy… lehetsz… ilyen… édes… – mormolom az ajkába megrészegülten, illatától, ízétől bódultan.
A lift megáll, az ajtó nyílni kezd.
Szedd össze magad, Grey.
Ellököm magamtól, hogy minél távolabb kerüljek.
Zihálva lélegzik.
Akárcsak én.
Mikor vesztettem el valaha is így az önuralmamat?
Három öltönyös férfi száll be, sokatmondó pillantást vetnek ránk.
A kis hirdetést bámulom a gombok felett: kényeztető hétvége a Heathmanben. Anára nézek, és lassan kifújom a levegőt.
Elvigyorodik.
Az én ajkam is újra megrebben.
Mi a francot művel velem?
A felvonó megáll a másodikon. A fickók kiszállnak, kettesben maradunk Miss Steele-lel.
– Megmostad a fogadat – jegyzem meg szárazon.
– A te fogkeféddel. – Felcsillan a tekintete.
Hát persze. Valamiért mégis szórakoztatónak találom – túlságosan is. Elfojtok egy mosolyt.
– Mihez kezdjek veled, Anastasia Steele? – Földszint. Kinyílik az ajtó. Megfogom a kezét, és alig hallhatóan odasúgom: – Mi olyan vonzó a liftekben? – Beszédesen rám néz; átvágunk a márványpadlós előcsarnokon.
A kocsi az épület előtt vár, a parkolófiú türelmetlenül járkál fel-alá. Arcátlanul nagy borravalót adok, majd kinyitom az ajtót Anának. Csendes és zárkózott.
De nem szaladt el.
Pedig ráugrottam a liftben.
Talán mondanom kellene valamit a történtekről – de mit?
Sajnálom?
Neked milyen volt?
Mi a faszt művelsz velem?
Beindítom az autót, közben eldöntöm: a kevesebb több. Ahogy Delibes virágduettjének megnyugtató dallama betölti a teret, kezdek lehiggadni.
– Mit hallgatunk? – kérdezi Ana. Ráfordulok a Southwest Jefferson Streetre. Megmondom, majd megkérdem, tetszik-e.
– Ez gyönyörű, Christian.
Különös örömet okoz, ha a szájából hallom a nevemet. Talán ha fél tucatszor mondta ki – minden alkalommal másként. Ma csodálattal, a zene hatására. Örülök, hogy tetszik neki: ez az egyik kedvencem. Azon kapom magam, hogy szélesen mosolygok; szemlátomást megbocsátotta nekem a liftbéli kirohanást.
– Meghallgatjuk még egyszer?
– Persze. – Megérintem a kijelzőt, hogy újra lejátsszam.
– Szereted az operát? – Mialatt átkelünk a Fremont hídon, könnyed társalgásba kezdünk zenei ízlésemről. Míg beszélgetünk, kihangosítva fogadok egy hívást.

Olvass bele a Grey-be, A Szürke ötven árnyalata legújabb részébe - 2. rész

E. L. James újraírta az elmúlt idők legsikeresebb erotikus könyvét. A szürke ötven árnyalatának rajongói, most  Christian gondolatai közé férkőzhetnek. Christian Grey szavain, gondolatain és álmain keresztül végre megtudjuk a titkot, mit gondolt a férfi az Anastasiával folytatott szenvedélyes kapcsolatáról. A Grey-t itt tudod megrendelni.

Olvass még A szürke ötven árnyalatáról!

A részletet, a LIBRI kiadó engedélyével közöltük. A cikk engedély nélküli átvétele tilos.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top