Szabadidő

Imádjuk – mikor még Linda vágta rendben a huligánokat a metróban

A nyolcvanas évek egyik legjobb magyar tévésorozata volt a Linda, amelyben Görbe Nóra fiatal rendőrnőként hangos sikítások közepette lekaratézta a rosszakat.

A BKV-Figyelő Facebookján László hívta fel a figyelmet az alábbi videóra: a jelenetben Linda (Görbe Nóra) a budapesti metróban teszi helyre a részeg, erőszakos arcokat. Linda amúgy nem metróval járt, hanem egy Babettával, a csehszlovák kismotorral, ami akkoriban a robogót jelentette. Az “országutak sárga sárkánya” (ahogyan Harsányi Gábor nevezi ebben a részben) azonban A tizennyolc karátos aranyhal című epizódban lerobban, ezért kényszerül Linda tömegközlekedni.

Tartalmi szempontból a 3-4 perces jelenet nem kifejezetten érdekes: Linda (Görbe Nóra) metrózik, közben jönnek a huligánok, Linda egy ideig tűri őket, majd megunja a zaklatást, és cipóra veri a rossz arcú alakokat.

A budapesti metróról készült csaknem 30 évvel ezelőtti felvétel azonban tartogat érdekességeket. Például azt, hogy Linda a Deák téren száll fel, utazik két megállót, majd leszáll – a Deák téren. Miután Linda faképnél hagyja őket a vonaton, a suttyók előbb érnek a mozgólépcső tetejére, mintha lenne rövidebb út – persze valójában nincs.

A videóért kattints a BKVfigyelő caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top