Szabadidő

“A világ nem kívánságteljesítő gyár” – 10 megható és húsbavágó idézet a Csillagainkban a hibából

Hazel Grace és Augustus Waters története rengeteg embert megérintett már. John Green könyvéből film is készült, aminek végén az egész mozi szipogott, és az orrát fújta meghatottságában. Hoztunk 10 idézetet ebből a fájdalmasan emberi könyvből, amelyeken érdemes elgondolkozni.

John Green ifjúsági könyve pár éve robbant be a köztudatba. Az író valami olyasmit mutatott be Hazel és Augustus történetével, ami nem szokványos. Két rákos fiatal egymásra találása és a különleges humor, ami köztük van, mindenki szívét megfacsarta mind nyomtatásban, mint pedig a könyvből készült filmben.

A Csillagainkban a hiba sorai nem ringatnak álomvilágba, keményen kimondják, hogy az élet nem egy kívánságteljesítő gyár. Jöjjön 10 idézet a könyvből, amit neked is el kell olvasnod!

Még több filmes idézet az NLCafén:

Úgy hullottam alá a szerelembe, ahogy az ember elalszik: lassan, azután egyszerre.

 

Én hiszek az igaz szerelemben, tudod? Nem hiszem, hogy mindenkinek megmarad a szeme, vagy sose betegszik meg, vagy ilyesmi, de mindenkinek kellene egy igaz szerelem, és annak legalább egy életen át kellene tartania.

 

Egyes végtelenek nagyobbak más végteleneknél.

El sem tudom mondani, milyen hálás vagyok a mi kis végtelenségünkért. A világért se cserélném el. Az örökkévalóságot adtad nekem a megszámozott napokban, és én hálás vagyok érte.

 

Az elhunytakat nem tesszük halhatatlanná azzal, hogy írunk róluk. A nyelv eltemet, de nem támaszt föl.

Tulajdonképpen nem is hazudtam. Csak válogattam az igazságok között.

 

A világ nem kívánságteljesítő gyár.

 

A szerelem az, hogy mindenképpen megtartjuk az ígéretet.

 

Ez a baj a fájdalommal (…). Megköveteli, hogy érezzék.

Jó barátokat nehéz találni, és lehetetlen elfelejteni.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top