Szabadidő

Mackófesztivál és Hófesztivál – programok az utolsó januári hétvégére

Tánc, téli sportok és sok mese hétvégi ajánlónkban, és az is kiderül, vajon kijön-e a maci a barlangjából. Ha igen, már közeledik a tavasz.

Mackófesztivál

Mikor: Január 28-február 2.
Hol: Fővárosi Állat- és Növénykert

Aki bújt, aki nem, medve! Idén is Mackófesztivállal várjuk a tavasz érkeztét az Állatkertben. Mindenféle medveségek és izgalmas programok várnak.

Hófesztivál

Mikor: Január 29-31.
Hol: Mátraszentistván

A hétvégén a hó és a síelés ünnepe lesz a Mátrában, ha még nem tudsz síelni, most elkezdheted, ha pedig már profi vagy, letesztelheted tudásodat.

A népzene ünnepe

Mikor: Január 30.
Hol: Müpa

Szombat délután ingyenes családi programokkal várják a népzenét és a néptáncot kedvelőket a Müpában. A táncokhoz a talpalávalót gyerekek szolgáltatják.

Farsang a Diósgyőri várban

Mikor: Január 30-31.

Szí­nes far­sangi for­ga­tag síp­pal, dob­bal, kecs­ke­du­dá­val a nép­ha­gyo­má­nyok bűv­kö­ré­ben. Lesz ron­gyos­bál, gye­rek­tánc­ház, bolond lako­da­lom, szal­ma­medve-tán­col­ta­tás, télé­ge­tés és min­den­féle bolond­ság! 

A három világ

Mikor: Január 30.
Hol: Műcsarnok

Haj­nal­ha­sad Biro­da­lom köze­pén áll Csil­log Vil­log her­cegnő forgó palo­tája. Saj­nos az erős keleti sze­lek­nek köszön­hetően a palota imitt-amott meg­ko­pott, és már kevésbé csillog-villog. A Műcsarnok alkotó programján makettet és fénylő nappalotát tervezhetsz és készíthetsz.

Mesetánc

Mikor: Január 30.
Hol: Mesemúzeum

Szombaton a távoli Japánba uta­zhatsz a mese szár­nyán. Meg­hall­gat­hatod, és eljátszhatod Curuko, a hiú daru tör­té­ne­tét. Sza­vak nél­kül, sok moz­gás­sal meg­idéz­heted a mese sze­replőit, legyezőt készí­thetsz, és meg is tán­col­tat­hatod.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top