Szabadidő

10 éves a Twitter: megmutatjuk ki az a 10 felhasználó, akit mindenképpen követned kell

Tizedik születésnapját ünnepli a 140 karakterbe sűrített mondandók közösségi oldala. A Twitter az elmúlt években egyre jobban fejlődik, világszerte egyre többen használják, és bár hazánkban még viszonylag kevesen ismerik, mi azért nagyon szeretjük, és használjuk is.

A gyors információáramlás világában a Twitter a legjobb és leggyorsabb csatorna, hogy a világgá kürtöljük gondolatainkat vagy azokat az eseményeket, amik velünk történnek. Ehhez rengeteg teret ad a Twitter nevű közösségi oldal, ahová 140 karakterben lehet rövid üzenetet küldeni. Ezeket elláthatjuk hashtagekkel, képekkel, linkekkel, de mások üzeneteit is továbboszthatjuk.

Bekövethetünk hírességeket, művészeket, énekeseket, színészeket, de akár még a szomszédot is, ha éppen fent van. Láthatjuk az oldalon, hogy mik a globális trendek, mikről csiripelnek (beszélnek) mások az oldalon. A 10 év alatt rengeteg trend indult ki innen, ma már az egyik legfontosabb forrás lett a Twitter. Erre hívja fel a figyelmet az oldal 10 évét bemutatós kis videó is, amit maga a Twitter küldött ki a kerek évforduló örömére.

Ha már tíz év, mi is elhoztuk nektek a top 10-es listánkat, hogy szerintünk kiket érdemes bekövetni a madaras oldalon.

1. Katy Perry

 

Őt követik jelenleg a világon a legtöbben. Az énekesnő mindig megoszt magáról valami aranyos dolgot, például hogy milyen cuki bögréből issza a kávét.

2. Robert Downey Jr.

 

Az igazi Vasember! Amikor Robert Downey Jr. regisztrált a Twitterre, leállt az oldal, annyian kezdték el követni őt. Mindig vicces, mindig beképzelt, és imádjuk.

3. Ferenc pápa

 

Bár Ferenc pápa már az Instagramon is jelen van, mégis csak a Twitter az a csatorna, ahol bármikor közvetítheti az igét. 

4. History in Pictures

 

Érdekes tények a világ minden tájáról. Ha elkezded böngészni, egyszer csak azt veszed észre, hogy eltelt a fél nap.

5. Dalai láma

 

Egy újabb spirituális vezető, akinek tweetjeit kár lenne kihagyni.

6. J. K. Rowling

 

Mert a Harry Potter történetek írónője minden fontos dolgot a Twitteren jelent be. Például innen tudtuk meg, hogy A legendás állatok és megfigyelésük című film háromrészes lesz. Hurrá!

7. Fluor Tomi

 

200 ezernél is több magyar követi Fluor Tomit, aki elég korán kezdett twitterezni és ezzel jól elérte a célcsoportját. Szívesen megosztja az utazási élményeit, és szívesen válaszol is követőinek.

8. Buzzfeed

 

A legjobb tartalmakat osztják meg a Twitter csatornájukon. Ha nincs időt olvasni magát az oldalt, akkor szemezgess az ide kikerülő cikkekből és gifekből.

9. Marutaru

 

A világhírű sün mindennap aranyos képekkel ajándékozza meg a twitteres követőit.

10. Cute Overload

 

Ha cukiságra vágysz, akkor ez az oldal perceként fog elhalmozni valami lájkolni való képpel.

+1 Ugye minket már követsz? Ha nem, akkor gyere, mert mi is csiripelünk! @NLCafé néven keress minket a Twitteren!

Még több Twitteres hír az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top