Szabadidő

Drasztikus változás mától a Facebookon

A Facebook vadonatúj hirdetési felületet indított. Az adásvételi csoportokban bárki feladhatja apróhirdetését. A legszimpatikusabb csoportokhoz kapcsolódva láthatod mások kínálatát, a pontos címet, és ha úgy tartja kedved, egyszerűen vásárolhatsz is.

A közösségi portál közel egy évvel azután, hogy Amerikában elindította kifejezetten a kereskedelemre koncentráló csoportjait, Magyarországon is megkezdte a szolgáltatást hirdetését. Új élet kezdődik a Facebookon, hiszen az adásvételi csoportokat már a magyar felhasználók is elérhetik. Ezek a csoportok annyival tudnak többet a “sima” csoportoknál, hogy a csatlakozást követően megadható ár, helyszín, feltölthető a kínált tárgy, termék fotója. Ezeket a posztokat külön elérhető fülön gyűjti a közösségi oldal a csoportban.

Az apróhirdetési csoportba feltöltött tartalmakat ugyanúgy lehet kommentelni, a kibővített hangulatjelekkel lájkolni, mint bármilyen Facebook-posztot. Eddig is sokan használtak különféle csoportokat kereskedésre, de az átlag felhasználó ezekkel csak akkor találkozhatott, ha rákeresett az adásvételre.

Mostantól a Kedvencek alatt, külön lekattintható és jól látható fülről érhetők el az adásvételi csoportok a baloldali menüsorban, sőt még külön zöld színű buborékkal is jelzik, hogy minél feltűnőbb lehessen.

A csoportokra kattintással könnyű elütni az időt, hiszen azok külön menüben a helyadatok alapján listázhatók, szűrni lehet a vidéki városokra, a különböző budapesti kerületek lakóit tömörítő csoportokra is, melyek egészen biztosan az elkövetkező néhány napban is nagyon sok taggal bővülnek. Új csoportokat is indíthat bárki, ahol érdemes kereskedni, oda egyre több tag fog csatlakozni – írja az Index.

Az adásvételi csoportokhoz bárki csatlakozhat, újat is létrehozhat
Az adásvételi csoportokhoz bárki csatlakozhat, újat is létrehozhat
A legjobb csoportokhoz kapcsolódik a legtöbb tag
A legjobb csoportokhoz kapcsolódik a legtöbb tag

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top