Szabadidő

Lucifer lejött a Földre szórakozni – Interjú az év legjobb újonc sorozatának főszereplőjével

Mi történik, ha az alvilág túl unalmassá válik Lucifer számára? Hát elmegy az Angyalok városába, vagyis Los Angelesbe. Lucifer Morningstar emberi alakot öltve az ott élők legsötétebb titkait akarja megtudni. Lucifer ördögien sármos bájának szinte senki nem tud ellenállni, kivéve Chloe Decker nyomozót. Így esik, hogy a sorozatban még pszichiáterhez is elmegy a pokolból közénk költöző ördög. Az pedig csak tovább bonyolítja a helyzetet, hogy Isten nem nézi jó szemmel, hogy "megszökött" a pokol kapujának őre... Az új sorozat főszereplőjével beszélgettünk.

 

Névjegy: Tom Ellis

Tom Ellis Cardiffban született 1978-ban. Először egy brit szappanoperában, az EastEndersben láthatták a nézők, amit több angol sorozatszerep követett. Első komolyabb főszerepét már az Egyesült Államokban kapta 2014-ben. A Doktor Rush sorozatban (itthon a TV2 vetítette) alakította a kábítószerfüggő luxusdokit. 2016-ban megkapta a Lucifer főszerepét az ördögről szóló sorozatban. Ellis apja, nővére és a nagybátyja is baptista lelkész. Három lánya van. 2014-ben váltak el feleségével.

Miben tartod egyedinek a sorozatot?

Tetszik az ötlet, hogy Lucifert, az ördögöt egy modern világban láthassuk, ahogy az is örömmel töltött el, hogy a figura imádja a jó zenéket. Az is szimpatikus volt, hogy nem veszi magát túl komolyan, ugyanis manapság rogyásig van a tévé nagyon komoly sorozatokkal. Persze ezzel önmagában nincs probléma, de számomra fontos, hogy egy szórakoztató és humoros sorozatban dolgozzak.

Mit szerettél meg Luciferben, amikor elolvastad az első rész forgatókönyvét?

Amikor először olvastam a forgatókönyvet, leginkább az fogott meg benne, ahogyan ezt a karaktert megírták. Ő egyértelműen egy más világból érkezett, de ahogyan a figura a papíron megjelent, szinte kilépett az oldalakról, és rögtön éreztem, hogyan tudnám őt eljátszani. A szkript ebben meglehetősen nagy szabadságot adott nekem. Például nem határozta meg számomra, hogy akkor brit akcentussal kell-e beszélnem, vagy sem – ugyanakkor Oscar Wilde-ra és Noel Cowardra emlékeztetett. Volt benne egy olyasfajta könnyedség és hiúság, ami rögtön megfogott.

Fotó: Warner Bros. Entertainment Inc
Fotó: Warner Bros. Entertainment Inc

Említetted, hogy szabadon dönthettél arról, hogy brit vagy amerikai akcentuson “szólaljon meg” Lucifer. Azt tudjuk, hogy végül maradt a brit, de kipróbáltad a figurát amerikai akcentussal is?

Igen, de nem a forgatáson, hanem amikor otthon készültem a szerepre. De egyszerűen sehogy sem éreztem odaillőnek. Számomra lényeges volt, hogy érződjön: ez a fickó máshonnan érkezett. Ő nem egy Los Angeles-i fazon, és ez már az elejétől fogva nyilvánvaló. 

Amikor Lucifer figuráján dolgoztál, átnézted az ördögi/sátáni karakter más megjelenítéseit is, vagy csak a Lucifer című képregényre hagyatkoztál?

A forgatókönyvbeli megjelenítése annyira hatásos volt, hogy elég volt arra építenem. Viszont elárulok neked egy titkot… Fogalmam sem volt, hogy a sorozat története egy képregényen alapul, amíg el nem olvastam egy hírt arról az interneten, hogy én kaptam meg a főszerepet. Amikor megkaptam a melót, senki nem mondta, hogy a történet egy DC képregény adaptációja. Őszintén szólva kicsit örülök is neki, hogy ez így alakult, mert ha tudtam volna, talán egy kicsit más megközelítéssel játszottam volna a figurát. Persze most, hogy forgatjuk a sorozatot, falom a képregényeket is.

 

A Lucifer Los Angelesben játszódik, de nagyrészt Vancouverben forgattátok, viszont az első részt Los Angelesben. Mennyire szeretsz itt dolgozni?

Los Angeles egy külön karakter a filmben, nagy dolog volt számunkra, hogy ott forgathattunk. L. A. különleges hely. Olykor koszos és szennyes, és vannak pillanatok, amikor valóban úgy néz ki, mint egy földi pokol, szóval úgy hiszem, hogy fontos volt mindezt a pilotban megmutatni.

Gratulálok, hiszen berendelték a második évadot, de milyen volt az első évadon dolgozni?

Számomra kissé bizarr volt, mert sosem dolgoztam Los Angelesben korábban. Volt néhány “csípjetek meg” pillanatom, amikor hazafelé autóztam egy-egy munkanap után, és elhajtottam a Hollywood felirat mellett. Bemenni a Sunset Boulevardra úgy, hogy az egész le van zárva a forgatásunk miatt, szintén nem mindennapi élmény volt. Egy 68-as Corvette-et vezettem, és folyton meg kellett kérdeznem magamtól, hogy “Ez a valóság? Ez tényleg megtörténik? Megnyertem valami versenyt?” Egyszerűen szuper cool volt.

Lucifer, A VIASAT 3-on minden hétfőn, 21:00-tól.

Fotó: Warner Bros. Entertainment Inc
Fotó: Warner Bros. Entertainment Inc

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top