Szabadidő

Especially For You! – 48 éves lett gyerekkori szerelmünk, Jason Donovan

Rick Astley és a Jason Donovan rajongói még most is képesek arról vitatkozni, hogy ki volt a nagyobb celeb a 80-as években, de most csakis az utóbbiról lesz szó. Jason Donovan ugyanis június 1-én ünnepli a 48. születésnapját.

Kisétált az életéből az édesanyja

Jason Donovan mindössze ötéves volt, amikor édesanyja – aki táncosnő volt – kisétált az életéből. Azután édesapja lett az egyedüli gondviselője. “Egyke voltam. Sokszor éreztem magam magányosnak, de apám mindig erős támasz volt az életemben. Nem beszéltem azóta anyámmal, nem hívtam meg az esküvőmre és nem tudok róla semmit. Nem kívánok neki rosszat, egyszerűen csak nem vagyok rá kíváncsi. Szomorú, de ez az élet” – mondta Piers Morgan műsorában Donovan.

Jason Donovan és Kylie Minogue neve a nyolcvanas években óhatatlanul is összeforrt. Nem véletlen, hiszen együtt játszottak az ausztrál sikersorozatban, a Szomszédokban. És nemcsak a képernyőn, hanem az életben is hatalmas szerelem szövődött köztük. De a lent látható képen nem egy igazi, hanem egy filmbeli esküvőt láthattok.

Especially For You! - 48 éves lett gyerekkori szerelmünk, Jason Donovan

Kylie és Jason, a popszakma álompárja

Kylie és Donovan szerelméből egy hatalmas sláger született, ez volt az 1989-es Especially For You. Jason őrülten szerelmes volt kolléganőjébe, akit mindenáron feleségül akart venni.  Nyolc hónapig éltek együtt, és Donovan ma is úgy meséli, hogy Kylie volt élete első szerelme, ám kapcsolatukat rengeteg vita tarkította. “Rengeteget vitatkoztunk akkoriban. Leginkább arról, hogy Kylie elinduljon-e a saját, független útján, már ami a karrierjét illeti. Belátom, hogy féltékeny voltam” – mondta az énekes.

Kylie végül az INXS  frontemberét, Michael Hutchencet választotta. Jason Donovan azonban csak három héttel később, az újságokból tudta meg, hogy egy harmadik miatt ment tönkre a kapcsolatuk. Az énekes a szakítás után egyre mélyebbre süllyedt.

“Nehéz napjaim voltak akkoriban. A nő, akit szerettem, nemcsak hogy elhagyott, de egy rockistenért hagyott el” mondta az említett műsorban Donovan. A két énekes hosszú évekig nem beszélt egymással. 2012-ben aztán egy angol karácsonyi gálán Jason Donovan és Kylie Minogue közösen lépett színpadra. 

Ámokfutás kokainmámorban

A pletykákkal ellentétben azonban, nem Kylie miatt szokott rá a kokainra Donovan, bár tény, hogy könnyűdrog-fogyasztó volt már a kapcsolatuk alatt is. 1992-ben a The Face című magazin azt állította róla, hogy homoszexuális, ezért Jason Donovan beperelte a lapot. A pert megnyerte és 300 000 angol fontot tehetett zsebre. “A botrány előtt valóban elszívtam alkalmanként egy-egy füves cigit, de a hazug címlapokat és a szakítást együtt már nem bírtam elviselni. Rászoktam a kokainra” – mesélte 2007-ben az énekes, aki a kilencvenes években kegyetlen tempót diktálva rombolta testét. 1995-ben a Viper Room nevű klub (ami egyébként Johnny Depp szórakozóhelye volt) padlóján találtak rá a mentősök. Az énekes Kate Moss 21. születésnapját ünnepelte itt, amikor rosszul lett a kokaintól. Három órával később önkényesen távozott a kórházból.

“Visszamentem a hotelbe, és felszívtam egy újabb csík kokaint. Nem voltam normális. Így háromgyermekes apaként, még rosszabb belátni, hogy mennyi hülyeséget csináltam” – mondta az esetről.

Jason Donovan évek óta kiáll az emberek jogaiért. “Mit számít, hogy meleg vagy, hetero vagy biszex? Kinek mi köze ehhez? Undorító, hogy ez alapján ítélkeznek az emberek” – mondta.

via GIPHY

Az énekes az elmúlt 17 évben hat albumot adott ki, többnyire ugyanazzal a pimasz mosollyal és kék szemével bámult le a borítókról. Idővel a kábítószert is sikerült elhagynia, amiben nagy szerepe volt egy hölgynek…

 

Donvan feleségével és két gyermekükkel 2011-ben
Donovan feleségével és két gyermekükkel 2011-ben
Jason Donovan és két idősebb gyermeke (Jemma és Zac) 2015-ben.
Jason Donovan és két idősebb gyermeke (Jemma és Zac) 2015-ben
A házaspár harmadik gyermeke 2011-ben született. A kislány a Molly nevet kapta.
A házaspár harmadik gyermeke 2011-ben született. A kislány a Molly nevet kapta.

Az említett hölgy nem volt más, mint Angela Malloch, akivel 1997-ben ismerkedett meg az énekes a Rocky Horror Picture Show című musical turnéja közben. A nő ügyelőként dolgozott a színháznál, és amikor terhes lett, ultimátumot adott a sztárnak: vagy leteszi a drogokat és vele, valamint a gyerekével maradhat, vagy folytatja ezt az életét, de akkor nem látja többet sem őt, sem a lányát.

“Én mentettem meg a saját életemet, de Angela az a személy, aki odajött hozzám, amikor a legnagyobb mélységben voltam, és segített, hogy újra talpra álljak, ne pedig fetrengjek.” 

2000-ben megszületett első gyermekük, Jemma, majd 2001-ben fiuk, Zach. 2011-ben harmadik gyermeküknek adott életet az asszony.

Jason Donovan 2006-ban szerepet vállalt a Celeb vagyok, ments ki innen angol verziójában, ahol abszolút a nézők kedvence lett. 2010-ben a Szombat esti láz brit változatában egészen a döntőig menetelt. Donovan hiú embernek tartja magát. Piers Morgan műsorában arról beszélt, annyira zavarta, hogy kopaszodik, hogy hajbeültetésen esett át.

“A nők mellimplantátumot kérnek, én hajbeültetést. Nevezzenek hiúnak, de azóta jobban érzem magam, szeretem, ha lobog a szélben a hajam” mondta a műsorban.

Especially For You! - 48 éves lett gyerekkori szerelmünk, Jason Donovan

A most 48 éves Jason Donovan az egyik legnagyobb brit rádiónál műsorvezető, dalaival ma is turnézik, szerepel musicalekben, látható volt többek között a Sweeney Toddban és a Muzsika hangjában. Több tévéműsor házigazdája volt. Felkérték, hogy térjen vissza a Szomszédok sorozatban, egyetlen rész erejéig, amit 30. évfordulója alkalmából csinálnak, de arra nemet mondott.

Especially For You! - 48 éves lett gyerekkori szerelmünk, Jason Donovan

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top