Szabadidő

Vége Budapesten a városnéző buszok versengésének

Elfogadta a közgyűlés, hogy mostantól hat cég helyett csak egy üzemeltesse a fővárosi városnéző buszokat.

Egyetlen cég kezébe adja Budapest vezetése a turisták körében népszerű városnéző buszok üzemeltetésének jogát – számol be a fővárosi közgyűlés szerdai döntéséről a 24.hu.

A portál azt írja, hogy a jelenlegi hat cég nagyjából 55, jórészt elavult városnéző buszt üzemeltet. Ebből négy működik hop-on hop-off  rendszerben, vagyis a turisták bárhol fel- és leszállhatnak. A négy cég árbevétele összesen 1,5 milliárd forint, amiből a Budapesti Közlekedési Központnak (BKK) a megállók használatáért évente 56 millió forintot fizetnek, a fővárosnak és a kerületeknek pedig nagyjából 8-10 millió forintot a közterület használatáért.

Kipróbáltuk a motoros városnézést!

A mostani jelentkezőknek (kizárólag zártkörű részvénytársasági formában működő cégeknek), vállalniuk kell, hogy tavasztól őszig legalább 25, az előírt környezetvédelmi szintet teljesítő buszt üzemeltetnek. A reménybeli buszüzemeltetőnek emellett vállalnia kellene, hogy betartja az arculati előírásokat, például formaruhába öltözteti az alkalmazottait.

A főpolgármester, Tarlós István mindössze annyit mondott a témával kapcsolatban, hogy ő semmit nem tud erről az iparágról, csak azt, hogy egyszer egy városnéző busz meghúzta a kocsiját.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top