Szabadidő

Tom Ellis, a Lucifer főszereplője: “Az embereket a gonosz miatt érdekli annyira Lucifer”

Imádja a 80-as évek dalait, bármikor képes dalra fakadni, van arról egy elmélete, hogy az embereket miért foglalkoztatja annyira az ördög és az angyal küzdelme, és szívesen költözne Budapestre. Tom Ellis, a Lucifer sorozat főszereplője adott nekünk interjút.

A sorozatról:

Az alvilág túl unalmassá válik Lucifer számára, aki így elmegy Los Angelesbe, és emberi alakot öltve az ott élők legsötétebb titkait akarja megtudni. Lucifer ördögien sármos bájának szinte senki nem tud ellenállni, kivéve Chloe Decker nyomozót…

A sorozatban Lucifer természetesen maga az ördög, ugyanakkor egy olykor “szerethető verzióban”. Melyik tulajdonságát hoznád át szívesen a saját életedbe? 

Nyilvánvalóan szeretnék halhatatlan lenni, mint oly sokan mások. De a viccet félretéve, azt irigylem, hogy Lucifer mindenkinek látja a valós indítékát. Hogy ki mit miért tesz. Átlát az embereken, így nem verhetik át. Jól jönne ez a képesség az én életembe is.

A sorozat alapja a Lucifer képregény. Mit gondolsz, miért izgat minket annyira, hogy megismerjük az ördögöt?

Tudod, mit gondolok? Azt, hogy azért izgat minket annyira, mert az ördög mindannyiunkban benne rejlik. Minden ember képes a gonoszkodásra. Lucifer azért olyan érdekes, mert egy kisfiú volt, aki a visszautasítások, az apja viselkedése és az őt ért igazságtalanságok miatt lett olyan, amilyen. Nem az a fontos, hogy gonosz, hanem hogy miért lett az, és hogy az csak a felszín.

Tom Ellis, a Lucifer főszerpelője:

A sorozat egyszerre vicces, sötét és tele van akcióval. Melyik részét szereted a legjobban?

És te?

Engem Lucifer humora szórakoztat, ahogyan a gyerekekkel bánik.

Tudom, talán nehezen hihető, de imádom a komédiát. Ezért szeretem, hogy a sorozatban van humor, de a munkát azt teszi változatossá, hogy másnap, ha bemegyek dolgozni, már egy tetőről ugrok le, vagy érzelmi hullámvasúton ülve, egy pszichológus kanapéján ülök. Szóval pont azt szeretem, hogy a sorozatunk összetett.

Névjegy: Tom Ellis

Tom Ellis Cardiffban született 1978-ban. Először egy brit szappanoperában, az EastEndersben láthatták a nézők, amit több angol sorozatszerep követett. 2014-ben megkapta a főszerepet a Doktor Rush sorozatban, amit 2016-ban a Lucifer főszerepe követett.

A humor átragad a forgatásokra is? Milyen volt a hangulat, amikor az első évadon dolgoztatok?

A főszereplőtársam, Lauren German rettentően laza, humoros nő. Gondoskodik róla, hogy állandóan szórakoztassa a stábot.

Lucifer Los Angelesben kezd újra az életét. Ha te kerülnél hasonló helyzetbe, melyik várost választanád egy újrakezdéshez?

Budapest gyönyörű hely, elköltöznék oda. (Nevet.)

Oké, ez volt a kötelező kedvesség, köszönöm, de egyébként?

Tudom, ez egy brit pasitól furcsa, de szeretem a meleg helyeket, szóval a karibi térséget választanám.  

Tom Ellis, a Lucifer főszerpelője:

Hogy állsz a sorozatokkal? Van kedvenced?

Nos, nagy rajongója voltam a Breaking Badnek és a Foglalkozásuk: amerikai-nak. De alapvetően imádom a sitcomokat, a régi, brit komédiákat.

A zene fontos része a sorozatnak, melyik dalt énekelnéd el szívesen a második évadban a zongoránál? (Lucifer gyakran a zongora mögött énekel a sorozatban – a szerző.)

Bármilyen klasszikus rockdalt szívesen előadok. Nyilván áthangszerelve és olyat, ami illik a sorozathoz.

Ha már zene, rá kell kérdeznem – egyszer láttam egy műsorban, ahogyan egy Rick Astley-dalt énekeltél: Team Astley vagy Team Jason Donovan?

Ó igen, nekünk, európaiaknak és briteknek ez egy kardinális kérdés volt a 80-as években. (Nevet.) Nem tudok választani. Imádtam Donovant és azt a sorozatot, amiben szerepelt, de Rick Astley és a Never Gonna Give You Up, hát az egy életérzés.

A Lucifer hétfőnként 21 órától a VIASAT3-on látható.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top