Szabadidő

Az egész iskola a könnyeit törölgette a hatodikos futóverseny után. Nézd meg, miért!

A fiúk úgy döntöttek, a tanév utolsó futóversenyét emlékezetessé teszik egyik osztálytársuknak. Még a tanárok se hittek a szemüknek.

“Fogalmunk se volt, mire készülnek. A fiúk teljesen maguktól álltak elő az ötlettel, sőt a kivitelezéssel is” – kezdi a lincolnshire-i Wrawby St. Mary’s általános iskola egyik tanítója, aki – ahogy az a Mirror című brit lapnak adott interjújából kiderül – nagyon büszke tanítványaira. 

A hatodikos osztály összes fiú tanulója úgy döntött ugyanis, hogy a tanév utolsó tesióráján meglepik 11 éves, Down-szindrómás osztálytársukat. Ráadásul nem is akármilyen meglepetést eszeltek ki számára. Az óra – ahogy az ilyenkor lenni szokott – különféle versenyszámokból állt: a fiúk a futóversenyen kapaszkodtak össze, hogy így segítsék osztálytársukat, Riót győzelemhez.

Az egész iskola a könnyeit törölgette a hatodikos futóverseny után. Nézd meg miért!

A nem mindennapi gesztusról még egy megható videó is készült. Íme:

 

Ahogy a felvételen is látszik, az osztálytársak mind összekapaszkodtak, hogy egyszerre futhassanak be másodikként a célba, Rió után. Mondanunk se kell, a helyszínen szem nem maradt szárazon a jelenetet látva.

Miután a felvétel felkerült az internetre, vírusszerűen terjedni kezdett. Rio édesanyja, Michelle Drury elárulta, teljesen megdöbbent a látottaktól. “Elmondhatatlanul büszke vagyok a fiúkra, akik talán nem is sejtik, mekkora örömet szereztek ezzel a gesztussal Riónak. Hálás vagyok a törődésért és a szeretetért, amit Rió az egész tanév során kapott nemcsak az osztálytársaitól, de a tanáraitól is” – nyilatkozta.

 Olvass még többet a témában az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top