Szabadidő

Üzent a Törökországba indulóknak a külügyminisztérium

A kedd esti isztambuli merénylet után ismét óvatosságra kéri a török nagyvárosba készülő és ott tartózkodó magyar állampolgárokat a Külgazdasági és Külügyminisztérium konzuli szolgálata.

A konzuli szolgálat honlapján szerda délelőtt közzétett figyelmeztetésben emlékeztetnek a kedd késő esti törökországi merényletre, amikor 36 halálos áldozatot és 147 sebesültet követelő robbantás történt Isztambulban az Atatürk repülőtéren. 

 Az isztambuli nemzetközi repülőtérre érkező és onnan induló járatok forgalma fokozatosan áll helyre, ezért a konzuli szolgálat azt kéri a magyaroktól, hogy utazásuk előtt mindenképpen tájékozódjanak légitársaságuknál, utazási irodájuknál, hogy járatuk a jelzett időpontban közlekedik-e.

 Továbbra is javasolják, hogy isztambuli tartózkodásuk során kerüljék el a zsúfolt helyeket, tömegrendezvényeket és kövessék a helyi hírközlés tájékoztatását. 

A Törökországban tartózkodó vagy oda utazni kívánó magyar állampolgároknak javasolják, hogy regisztrálják utazásukat a konzuli szolgálat honlapján.

Üzent a Törökországba indulóknak a külügyminisztérium

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top