Szabadidő

Boldogan pancsolnak a kutyák a fonyódi kutyastrandon – képek

Fonyódon nyílt meg a Balaton első kutyastrandja, a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola már tesztelte is a fürdőhelyet.

A vasútállomástól 10 perc sétára lévő, fonyódi kutyabarát strandon a gazdik és a kutyák együtt fürdőzhetnek.

A Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola kutyásai és kutyái délelőtt 10-kor érkeztek a strandra, ekkor 4-5 kutya volt a parton és a vízben, kora délutánra viszont már 50-60-an voltak.

Így pancsolnak a kutyák a fonyódi kutyastrandon - képek

A kilátás szép, víz pedig félméteres és lassan mélyül, így akár még az úszni nem tudó gazdik is hosszan besétálhatnak a tóba a négylábúakkal. A kutyások hiányolták viszont, hogy nincs ivóvíz-vételi lehetőség a strandon.

Így pancsolnak a kutyák a fonyódi kutyastrandon - képek

Hiányosság továbbá, hogy nincs kijelölt hely, ahol a kutyák a dolgukat végezhetnék. A kutyaürüléket a legtöbben rendesen felszedik, viszont a pisiltetés nincs megoldva.

Így pancsolnak a kutyák a fonyódi kutyastrandon - képek

A gazdik számára is mindössze két mobilvécé áll rendelkezésre, kézmosó pedig nincs. Az árnyékot adó fa szintén kevés a strandon, így az árnyékolásról érdemes mindenkinek magának gondoskodnia.

Így pancsolnak a kutyák a fonyódi kutyastrandon - képek

A látássérülteknek azt tanácsolják, hogy lehetőleg kísérővel menjenek a kutyás strandra, mivel egyrészt segítő kutyáik a játék hevében valószínűleg elvegyülnek majd a többi ebbel, másrészt a vízbe való be-, illetve onnan való kijutásban is elkél egy látó segítsége.

Fotók: Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top