Szabadidő

Itt az alkalmazás, amely megmutatja, hol úsznak a gyilkos cápák

Praktikus mobilalkalmazás azoknak, akik az Egyesült Államok keleti partjainál strandolnának. Apró gondot jelent, hogy nem minden cápán van nyomkövető.

A Sharktivity mobilalkalmazáson keresztül követni lehet, hogy az atlantai cápaközpont nyomkövetőivel felszerelt cápák merre tartanak épp az óceánban.

Az okostelefonra letölthető applikáción az szerepel, hogy  az Egyesült Államok keleti partja mentén hol, pontosan mikor és hány cápát észleltek.

Ám az alkalmazást készítő massachusettsi csoport nem csupán életmentő programot akart létrehozni:  a balesetek elkerülése mellett a cápákról alkotott képet is szeretnék megváltoztatni – írja a Híradó.hu az RT.com-ra hivatkozva.

via GIPHY

A biológusok szerint a fehér cápákat legtöbben a Cápa című Spielberg-klasszikusból ismert vérengző fenevaddal azonosítják, de az applikációnak köszönhetően mostantól bárki megismerkedhet “vándorlási szokásaikkal”, és végre tudományos alapra helyeződhet a vérengző történetek mögött álló viselkedésmód.

A Sharkitivity névre keresztelt applikációt egyelőre csak iPhone-ra lehet letölteni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top