Szabadidő

Újabb siker: nemzetközi elismerést kapott egy magyar oktatási program

Több száz pályázó közül választották a legjobbnak a Sulibank Élményportál programját, amely Németország legrangosabb, nemzetközi szintű oktatásinnovációs díját, a Comenius EduMedia Awardot nyerte. Gratulálunk!

Az elmúlt héten Berlinben vehették át az OTP Fáy András Alapítvány munkatársai a Comenius EduMedia Siegel 2016. díjat, amit az év legjobb gazdasági oktatási programjaként nyertek meg.

A Sulibank Élményportál idén áprilisban indult útjára. Az általános iskolásoknak szóló weboldal célja, hogy online környezetben az e-learning és a gamificition (játékosítás) elemeit, eszközeit felhasználva közelebb hozza a pénzügyi, gazdasági, gazdálkodási ismereteket a gyerekekhez. A weboldal az aktuális híreket magyarázatokkal, a 7 -14 éves korosztály számára is érthető nyelven írja le.

A program bemutatóján a zsűri külön kiemelte, hogy a Sulibank Élményportál oktatási koncepció és program hatékony és fontos szerepet tölthet be a 21. század oktatásában.

Az 1995-ben alapított nemzetközi díj mára az egyik legrangosabb elismerés a multimédiás termékek nemzetközi piacán. A Comenius kitüntetést 1995-ben hozta létre a GPI (Gesellschaft für Pedagogik und Information e.V.). A már negyven éve multimédiával, képzési technológiával és médiadidaktikával foglalkozó tudományos szervezet és a nemzetközi zsűri döntése alapján ítélik oda évről évre a legkiválóbb oktatási alkalmazásoknak a rangos díjakat. Idén, nagy örömünkre, a magyar pályázónak.

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top