Szabadidő

Vasárnap startol a köztévé új csatornája, az M5

Hat nap múlva indul véget ér a tesztüzem, és elindul közmédia új csatornája, az M5.

Eddig a riói olimpiai és paralimpiai játékokat közvetített a közmédia új csatornáján, az M5-ön, ám hat nap múlva véget ér a tesztüzem, és ismeretterjesztő, oktatási és kulturális műsorok várják az erre kíváncsiakat.

“Itt is van egy néhány hetes műszaki próba, és ez most szerencsés módon egybeesett a riói olimpia és paralimpia eseményeivel, a nézőknek így nem kellett választaniuk a különböző sportesemények közt ” – mondta Dér Ágnes csatornaigazgató a Ma reggelben.

 

Az M5-ös csatornán nagy hangsúlyt fog kapni az oktatás. Hat nyelven indít nyelvtanfolyamot a közmédia, és korosztály-specifikus műsorokkal is készül a középiskolásoknak, amik segítenek összefüggésben megérteni az iskolában tanultakat vagy épp felkészülni az érettségire. Lesz műsoruk a magyar kutatóknak Mindenki Akadémiája címmel, ahol a tudományos élet szereplői mutatják be szakterületüket.

Visszatér a Vers mindenkinek című műsor is, de színház- és operaközvetítéseket, koncerteket és környező országok rendezőinek filmjeit is ígéri az új közszolgálati csatorna.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top