Szabadidő

Elindult az M5 csatorna

A vasárnap elstartolt M5 csatornán az első nap a bemutatkozásé lesz. A szerkesztők arra törekszenek, hogy éjfélig minden műsorból, minden témából adjanak ízelítőt.

Elindult a közmédia új televíziós csatornája, az oktatási és kulturális témákkal foglalkozó M5. A 24 órában műsort kínáló, harmincnál is több új műsorral induló – néhányat a köztévé más adóiról átvevő – M5 struktúrája három lábon áll. 

Elindult az M5 csatorna

Minden, amit az újonnan indult M5 csatornáról tudni kell:

  • Kora délutántól természet- és dokumentumfilmeket, a nemzetközi kitekintés mellett elsősorban magyar munkákat kínálnak.
  • Délután négy órától oktatási programok kerülnek adásba, nagyon erős nyelvi tartalommal; az angol, a német, a francia, az orosz, az olasz és a spanyol nyelv tanulását támogató tartalmakat kínálnak.
  • Este hétkor, az ismét jelentkező Vers mindenkinek után félórás Kárpát-medencei kulturális és tudományos híradót sugároznak, majd színházi előadások, operaelőadások, balett- és koncertfilmek lesznek műsoron, este pedig tematikus filmsorozatokkal, a magyar és az európai művészfilmek legjavával várja a nézőket az M5.
  • A közönség igényéhez igazodó hétvégi műsorrendet alakítottak ki, amelyben például délelőtt kétórányi kulturális ajánló kapott helyet; a hajnali és a délelőtti órákban pedig megismétlik majd a napközbeni műsorokat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top