Szabadidő

Valaki felvitte a repülőre a kacsáját, az internet pedig imádja érte

Daniellel, a segítő kacsával képtelenség nem szerelembe esni első látásra. Már csak azt kellene eldöntenünk a surranóját vagy a pelenkáját imádjuk-e jobban.

Szeretnénk azt hinni, hogy ahhoz, hogy néhány rászoruló embertársunkat állatok segítik a mindennapi ügyek elvégzésében, már régóta hozzá vagyunk szokva. Még akkor is, ha a “segítő” szó hallatán legtöbbünknek egy kutya képe ugrik be. Nincs ezzel baj, képességeiknél fogva a kutyák sokkal több dologra megtaníthatók, mint más háziállatok.

 

Ennek ellenére nem árt ha tudjuk, hogy a kutyák mellett számos egyéb háziasított állat is teljesíthet “segítő” szolgálatot. Így például a macskák, az egerek, sőt – mint esetünkben – kacsák is. Daniel tehát segítő kacsa, egy olyan különleges madár, aki jelenlétével érzelmi támogatást nyújt gazdájának, aki feltehetően retteg a repüléstől.

 

Számára a madár jelenléte kulcsfontosságú: segít elterelni a figyelmét a félelméről és csökkenti a feszültségét. Daniel jelenléte ezen a repülőúton mégsem csak gazdájára, de a repülő többi utasára is jó hatással volt. Így Mark Essig történészre is, aki nagy állatbarát lévén több fotót is feltöltött a Twitterre szárnyas útitársáról.

Ahogy az a megosztott képeken is jól látszik, Daniel abszolút alkalmazkodik az emberi környezethez: kis saját készítésű cipőt és Captain Americá-s pelenkát viselt, sőt a repülés idejére a hápogást is visszafogta. Essig szerint a madár az idő nagy részében a gazdája mellett üldögélt, és az ablakon bámult kifelé annak ellenére, hogy a fajtája már évszázadokkal ezelőtt sem tudott repülni.

 

Olvass még többet segítő állatokról az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top