Szabadidő

Csodaszép szarvasok a Budakeszi Vadaspark legújabb lakói

Szenzációs örömhírt osztott meg a Budakeszi Vadaspark. Rendkívül különleges és ritka állatokkal bővült az állományuk, mostantól ugyanis Dybowski-szikaszarvasok is élnek a parkban.

A rendkívül ritka állat a hazai vadonban szabadon egyáltalán nem él, annak idején is csak betelepítést követően jelent meg Magyarországon.

A Budakeszi Vadasparkban természetes élőhelyet alakítottak ki az állatoknak, így az őstulkok után újabb különlegességnek számító állatfajjal gazdagodott az állomány. A Dybowski-szikaszarvasokat (Cervus nippon hortulorum) eddig csupán a Fehérvárcsurgói Vadaskertben csodálhattak meg a látogatók.

Az eredetileg Kelet-Ázsiából származó szikaszarvasok hazai telepítésének sikere annak is köszönhető, hogy ezek az állatok jól bírják a téllel járó hideget, viszonylag könnyen alkalmazkodnak az európai éghajlathoz.

A Budakeszi Vadaspark gím- és dámszarvasokból álló szarvasállományához két hónappal ezelőtt érkeztek a legújabb lakók, ugyanakkor az állatvédelmi protokoll szerinti beszoktatás miatt csak mostantól láthatják őket a vadasparkba látogatók.

Csodaszép és rendkívül ritka állatokkal bővült a Budakeszi Vadaspark

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top