Szabadidő

Így mosol 10 év múlva – futurisztikus mosógépek

Már a legkezdetlegesebb mosógépek is hatalmas segítséget nyújtottak a háztartásokban, mára pedig eljutott oda a technika, hogy az előre bekészített piszkos ruhák gondját egyetlen gombnyomással elintézhetjük távolról, akár okostelefonról is. A fejlődésnek még korán sincs vége, és úgy néz ki, a jövőben még okosabb, még szebb és fantasztikusabb gépekkel foguk mosni!

A mosógép forradalmasította a házimunkákat, és felszabadította a nőket a mosás nehéz és hosszadalmas munkája alól. Nagyanyáink már az első, mai szemmel nézve primitív gépekért is hálát rebegtek, és boldogak voltak, hogy végre nem kell a puszta kezüket órákig lúgos vízben áztatni, és nehéz, vizes ruhákat gyömöszölni akár egész nap ahhoz, hogy a család tisztán és illatosan járhasson. Idővel a gépek és a ruhatisztításhoz kapcsolódó minden más dolog – például a mosóporok és vasalók is – rengeteget fejlődtek, és mára beléptünk a távolról vezérelhető okos mosógépek korszakába. A következő években újabb ugrás várható a mosógépek evolúciójában.

 

Így mosol 10 év múlva – futurisztikus mosógépek

Falra szerelhető kisgép

A jövőben a föld lakosságának döntő többsége városokban fog élni, ezért a mérnökök keresik a helytakarékos megoldásokat az élet minden területén. Ez a mosógép a szokásosnál jóval kisebb, de nem csak a mérete érdekes, hanem az is, hogy a falra is felszerelhető, sőt akár egy nagyobb fürdőszobai szekrény fiókjában is elfér.

 

Így mosol 10 év múlva – futurisztikus mosógépek

Lebegő mosógép

Mintha csak egy tudományos-fantasztikus film díszlete lenne, olyan különleges kialakítású ez a mosógép. Nem csak a formája szokatlan, de a működési elve is: a szennyest magába fogadó dob ugyanis mágnesek segítségével lebeg a “tokjában”, így bármilyen irányban tud forogni. Ettől sokkal hatékonyabb és gyorsabb lesz a mosás, mint a hagyományos gépekkel, amiknél a dob egy tengelyen pörög körbe-körbe.

 

Így mosol 10 év múlva – futurisztikus mosógépek

Varázsgömb a fürdőszobában

A lakás dísze is lehet ez a futurisztikus mosógép, aminél a tervezők nem titkolt célja az volt, hogy a legmodernebb technológia mellé különleges és esztétikus megjelenést párosítsanak. A gép egyébként az előbbihez hasonló magnetikus-lebegtetős elven működik – vagyis nem csupán csinos darab, de a ruhákat is alaposabban tisztítja ki.

 

Így mosol 10 év múlva – futurisztikus mosógépek

Kivehető mosókosár

Ennek a gépnek kivehető a dobja, és amikor nincs használatban, akkor szennyes gyűjtő kosárként funkcionál. Ezzel megspórolhatunk egy pakolást, ráadásul pontosan tudjuk azt is, hogy mikor gyűlt össze egy mosásra való ruha. A gép egyébként ezen felül kifejezetten energia- és víztakarékos, és mivel a dob egy kettős tengelyen forog, ezért több irányban mozognak benne a ruhák, mint a hagyományos gépekben – így alaposabb a hatékonyabb a mosás vele.

 

Még több tipp és cikk mosás témában az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top