Az eredeti, már jól ismert Kalinkához hasonlóan a Kalinka Gold előállítása is a klasszikus orosz vodkagyártási hagyományok szerint, gondos lepárlással és tízszeres szűréssel kezdődik. A “arany változat” esetében kiemelten ügyelnek arra, hogy a legnagyobb tisztaságú alapanyagokat, ötször desztillált alkoholt és ásványi anyagoktól teljességgel megtisztított vizet használjanak.
Az ital egyik fő különlegessége, hogy a szokásos összetevők mellett szibériai aranygyökér-kivonatot is adnak hozzá. Ez a pikáns, rózsás-fás ízű gyógynövény az UNESCO Világörökségi listán szereplő Altaj Arany-hegyeiből származik.
A Kalinka Gold dupla “aranyozáson” megy keresztül a gyártás során, ugyanis az ital lágyságát biztosító tízszeres szűrés után még egy aranyszálas szűrőn is átcsorgatják, melynek köszönhetően még selymesebbé válik.
Koktélrecept: BERRY GOLD
- 4 cl Kalinka Gold
- piros bogyós gyümölcslé (ízlés szerinti mennyiségben)
- 1 gerezd lime
Felcsigáztunk? Akkor nézd meg a Kalinka Gold útját a gyártól a koktélodig: