Szabadidő

Riasztóan sűrű lesz a köd körülöttünk holnap

Az ország felére adott ki riasztást a sűrű köd miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat, Budapestere pedig az egyre romló levegő miatt adtak ki figyelmeztetést.

Holnap a fél ország ködbe burkolózik majd, erre figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat. Tartós köd miatt Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Zala megyére adott ki riasztást az OMSZ csütörtök éjfélig. A sűrű ködben pár száz méterre csökkenhet a látótávolság.

Nem csak tartós köd várható holnap az OMSZ szerint, hanem jelentéktelen hószállingózás is. Nappal mínusz kettő és plusz három fok között alakul a hőmérséklet, míg éjjel -10 és -2 fok közti értékek várhatók.

A rettentő hideg és a nulla légmozgás miatt egyre csak telítődnek a városok szálló porral (PM10), Budapesten már több helyen elérheti a tájékoztatási értéket, sőt helyenként a riasztási küszöb körül vagy a fölött alakulhat. 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top