Szabadidő

Jöhetnek a vörös hajú emojik!

A teljes egyenlőség jegyében most már végre jöhetnek a vörös hajú emojik is – hála a skót vörösök kitartó lobbijának!

Először voltak a sárga képű emojik, most pedig már egy rakás bőrszínárnyalat és hajszín közül válogathatunk, ha egy sms-ben szeretnénk igazán pontosan kifejezni magunkat. De (a többnyire barnákból álló Magyarországon talán fel sem tűnt) hiányzik még valami: a vörös hajú emojik.

Nem is kérdés, hogy a dolog szemet szúrt a legtöbb vörösnek otthont adó Skóciában, ahol a lángoló hajú emberek azonnal petíciót indítottak, hogy az öviék is képviselve lehessenek a mobiltelefonok képernyőin.

Jöhetnek a vörös hajú emojik! 

“Lehet, hogy a természetes vörös hajú emberek a világ lakosságának mindössze 2%-át teszik ki, de még így is 138 000 000 iPhone-on hiányolják ezeket az emojikat” – írják a mérges vörösök.

Az afrikai naplemente színeivel festett hajúak hangjait maga Jeremy Burge, az Emojipedia alapítója is meghallotta, és bár kevés konkrétumot mondott, azt ígérte, nem sokára orvosolni fogják a problémát.

 

Metro

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top