Szabadidő

Gólyafutást rendeznek a nálunk telelő Fülöp tiszteletére

Fülöp, a gólya tizenegyedik éve ragaszkodik bodrogkeresztúri fészkéhez. A különc madarat olyan annyira imádják a Tokajhoz közeli településen, hogy tiszteletére idén februárban is megrendezik a már hagyománynak számító gólyafutást.

Tavaly az NLCafé is beszámolt róla, hogy tizedik éve nálunk telel Fülöp, a gólya. És ez az idei igencsak zord télen sincs másként. Fülöp az elmúlt évekhez hasonlóan Bodrogkeresztúron fagyoskodik immár tizenegyedik éve a helyiek legnagyobb büszkeségére és örömére. Fülöp a település nevezetessége.

A csodaszép gólya tiszteletére pedig futóversenyt is szerveznek. Rozgonyi István, aki nem csupán lelkes rajongója a gólyának, de szervezője is a Fülöp, a különc elnevezésű futóversenynek, a Boon.hu kérdésére mondta el, a nevezetes futást február második hetében rendezik.

Szóval, ha ti is szívesen futnátok a lokálpatrióta gólya tiszteletére, utazzatok februárban Bodrogkeresztúrra az idei gólyafutásra.

Bodrogkeresztúron tölti a teleket Fülöp, a gólya

Címlapkép: Majercsák Bertalan – Aggteleki Nemzeti Park

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top