Szabadidő

Igaz történet a film mögött – ilyen volt Jackie Kennedy élete a merénylet után

Hamarosan a magyar mozik is bemutatják a Jackie című filmet, ami Jackie Kennedy életének arról a szakaszáról szól, amikor elvesztette férjét a dallasi merényletben, és egy ország gyászát kellett a vállán cipelnie. Megmutatjuk a film mögött rejlő igaz történetet.

Jacqueline Kennedyt Amerika legszerencsésebb nőjének tartották, miután feleségül ment a gazdag Kennedy família egyik jóképű fiához, John F. Kennedyhez. Ez az irigység azonban csak 1963 novemberéig tartott, amikor férjével, aki akkor már az Egyesült Államok elnöke, el nem látogattak Dallas városába, ahol egy távcsöves puskából érkezett golyó nemcsak egy regnáló elnökkel végzett, hanem részben az amerikai álommal is. A merényletet közvetlenül a férje oldalán átélő Jackie Kennedy a következő hetekben elképesztő erőt mutatott a külvilág elött, amikor nem merült el a saját gyászában, hanem a férje örökségét ápolva méltósággal megszervezte minden idők egyik leggrandiózusabb amerikai temetését, kiköltözött gyermekeivel a Fehér Házból, interjúkat adott, és még egy titkos, második temetést is rendezett.

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top