Szabadidő

Egy budapesti kerület lett Európa egyik legmenőbb helye

Újabb turisztikai listára került fel Budapest. Ezúttal nem a világ legjobb szállodáját találták meg a fővárosban, hanem egy egész kerületet választottak be Európa legmenőbb helyei közé.

Turisztikai bloggerek véleménye alapján Budapest VII. kerülete bekerült a világ legmenőbb, legizgalmasabb és legtrendibb helyei közé. A listát a Travel Supermarket turisztikai oldal állítja össze a bloggerek három kategóriában leadott szavazatai alapján, akik a kreativitás mellett a kulturális kínálatot és az értékességet is értékelik. Számít, hogy mennyire befolyásolják a hely üzletei a divatot, és a helyi kultúrát. Jó, ha vannak független galériák, extravagáns divatüzletek, művészeti galériák, stúdiók.

A Travel Supermarket legjobb helyeket felvonultató listája élére a berlini Kreuzberg került a bloggerek szavazatai alapján. A berlini fal meghatározó pontja és környéke annyira menő, hogy több előadó megénekelte már az ott átélteket.

A 23-as listába Budapest VII. kerülete a romkocsmáival, kávézóival a 17. helyre került a bloggerek véleménye alapján,  közvetlenül Prága Holesovice kerülete után, beelőzve Amsterdam Noord városrészét.

Busines Insider

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top