Szabadidő

Szlovákia lezárta a határokat – frissítve

A szlovák hatóság bizonytalan ideig lezárta a Nógrád megyénél húzódó határait.

A rendkívüli időjárási helyzetre hivatkozva Szlovákia határozatlan időre az összes Nógrád megyei határátkelőhelyet lezárta szerdán napközben. Az intézkedés elrendelése óta nem engedik az országba a 3,5 tonnánál nagyobb súlyú gépjárműveket. A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság információi szerint a kamionokat Putnokon, Serényfalván és Ózdon parkolókban várakoztatják.

A 2-es számú főút Nógrád megyei szakaszán február 1-jén a 7,5 tonnánál nehezebb gépjárművek közlekedését korlátozzák, ugyanakkor baleset miatt a szlovák hatóságok a 21-es számú főutat is lezárták a somoskőújfalusi határátkelőhelyen.

A 23-as és a 21-es számú főutak Nógrád megyei útszakaszán a határzár miatt elterelik a forgalmat.

Frissítve:

Újra megnyílt a kamionok előtt a bánrévei határátkelőhely, ahol szerdán a rendkívüli időjárási helyzet miatt rendeltek el korlátozást – tájékoztatta Dobi Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-t.

Korábban a szlovák hatóságok léptettek életbe forgalomkorlátozást a 7,5 tonna feletti tehergépjárművek számára az időjárás miatt a határátkelőhelyen. A tilalmat szerda délután 2 órakor feloldották: a forgalom ismét folyamatosan haladhat.

Somoskőújfalunál ugyanakkor továbbra is tart a behajtási tilalom.

Szlovákia lezárta a határokat – Somoskőújfalunál baleset is történt

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top