Szabadidő

12 könyv, ami inspirál és motivál

Itt az új évszak, végre eljött a várva várt tavasz, és vele a megújulás időszaka is. Ha még nem érzed magadban az erőt, hogy a téli sötét és ködös hónapok után valami újba kezdj, akkor most figyelj! Ajánlunk 12 olvasni valót, amivel könnyebben veheted a hétköznapokat, amivel egy kicsit egészségesebb, motiváltabb, boldogabb, vagy éppen összeszedettebb lehetsz.

Azt tartják, hogy a tavasz a megújulás időszaka, hiszen az elvetett magok újra kiserkennek, a természet virágba borul, és mindenki felébred a téli álmából. Ám ahhoz, hogy mi magunk is új formába lendüljünk (testileg, vagy éppen lelkileg), a legjobb választás egy inspiráló könyv.

Lehet szó akár egy új életmódról, az egészségesebb életről, vagy arról, hogy megváltoztassuk a szokásainkat, a hozzáállásunkat, vagy éppen hasznos tanácsokat kapjunk a gyerekneveléshez, elég csak egy jó könyvet kinyitni. 

Mi most 12 könyvet ajánlunk, ezekből te is erőt nyerhetsz, vagy inspirációt meríthetsz ahhoz, hogy megváltoztasd és jobbá tehesd az életed! Hajrá, mi drukkolunk! 

Dr. Michael Mosle: A 8 hetes vércukordiéta

A kettes típusú cukorbetegség, vagy más néven kettes típusú diabétesz sajnos hazánkban is sokakat érint. Dr. Michael Mosley könyvében sok hiedelmet tisztába tesz ezzel a témával kapcsolatban, és arról is ír, hogy kik vannak a cukorbetegségnek kitéve. A 8 hetes vércukordiéta című könyvben étrendeket is találunk. A könyv mindazoknak szól, akik küszködnek a súlyproblémákkal, a vércukorszint egyenesben tartásával, vagy csak szeretnének egészségesek lenni.

Angela Liddon: Ragyogj!

Angela Liddon, az Oh She Glows blog írója szerint a kiegyensúlyozott élet egyik alappillére az, hogy boldogságot a táplálkozással is bejuttathatjuk a szervezetünkbe. A növényi táplálkozás szakértőjének szakácskönyve több mint száz ínycsiklandó, teljes értékű receptet tartalmaz az újragondolt klasszikusoktól kezdve a friss és ötletes, ízekben gazdag fogásokig. A Ragyogj! című szakácskönyvben több mint kilencven gluténmentes recept, rengeteg szójamentes, dió- és mogyoróféle-mentes, cukormentes és gabonamentes recept is található.

Marion Grillparzer: A leves gyógyít 

A hideg estéken nincs is jobb egy melengető forró levesnél! Tudja ezt Marion Grillparzer is, aki minden napra ajánl egy-egy finom levest a klasszikus változatoktól a keleti konyháig. A könyv segítségével észrevétlenül rászoktathatod a szervezetedet az egészséges életmódra, az immunsejtjeidet pedig a hatékonyabb működésre, miközben méregtelenítéssel szabadítod meg a szervezeted a káros anyagoktól. 

12 könyv, ami inspirál, motivál, vagy egyszerűen csak jobb emberré válhatsz tőle

Jessica Nadel: Zöldséges ételek minden napra

Ez a könyv azoknak jó útravaló, akik szeretnének egészséges ételeket enni, de eddig még nem jutottak tovább a salátáknál. Pedig a zöldséges ételek elkészítése ezen bőven túl mutat. Jessica Nadel könyve több mint 100 lelkesítő, innovatív vegán recepttel, és több mint 40 zöldség felhasználásával azt ígéri, hogy még azokat is rászoktatja az egészséges táplálkozásra, akiket eddig ebben mindig kudarc ért. Ha eddig még nem szeretted meg a zöldségeket, ez a könyv megváltoztatja a hozzáállásodat. 

160 grammos szénhidrátdiéta

Egy ismert blogger, egy sportorvos és egy dietetikus. Mi a közös bennük? Ők állították össze a nagy sikerű 160 grammos szénhidrátdiéta újabb kötetét, ami úgy vezeti be az olvasót a helyes táplálkozás világába, hogy közben nem kell a lemondásoktól és az éhezésektől tartanunk. Ha szeretnél formába lendülni, változatosan és kiegyensúlyozottan étkezni, akkor lapozz bele a csodás fotókkal illusztrált szakácskönyvbe, ami téged is meggyőz majd. 

Mark Hyman: Viszlát, kilók! Helló, zsír! – Tartós fogyás és életerő titka

Meglepő és forradalmi módszerrel állt elő nemrég Mark Hyman, aki könyvében azt mutatja be, hogy nem a zsírfogyasztástól hízunk el. Az amerikai orvos szerint minél több zsírt fogyasztunk, annál több zsírtól szabadulunk meg, és annál jobban érezzük magunkat a bőrünkben. Dr. Hyman programja azt ígéri, hogy a súlycsökkenés mellett javulni fog a közérzetünk, és olyan betegségeket is megelőzhetünk, mint a cukor és szívbetegségek. A Viszlát, kilók! Helló zsír! című könyvben bevásárlólistát és praktikus tanácsokat is kaphatunk a fogyókúrához, amit éhezés nélkül csinálhatunk végig. 

12 könyv, ami inspirál, motivál, vagy egyszerűen csak jobb emberré válhatsz tőle

Dave Evans, Bill Burnett: Tervezd meg az életed

Akárhová nézünk, mindenhol okostelefonokba, tabletekbe, formatervezett bútorokba és tárgyakba futunk. Mi lenne, ha megfigyelnénk ezeket a kényelmes és egyszerűségre törekedő eszközöket, és átültetnénk a gyakorlati megtervezésüket és elkészítésüket az életünkbe? Bill Burnett és Dave Evans formatervezőként számos termék tökéletesítésében részt vettek, így tudják, hogy min múlik a tárgyak tökéletessége és a precizitás. A két tervező ezeket a szabályokat most az életünk részeire is kiterjesztik, hogy segítsenek rendbe tenni a hétköznapjainkat, karrierünket. A könyv feladatokat is tartalmaz, amiket megoldva javíthatunk az életünkön és boldogabbak lehetünk. 

Jordan Ellenberg: Hogy ne tévedjünk – A mindennapi élet rejtett matematikája

“A Hogy ne tévedjünk valójában arról szól, milyen nagy szerepet játszik mindennapi életünkben a matematika, anélkül hogy tudnánk róla. Stílusa gördülékeny, könnyed és közérthető, egy matematikáról szóló könyvnél ez meglepő.” – Így nyilatkozott Bill Gates a könyvről, ami forradalmasítja a matematikai gondolkozást az életünk minden részében. Ha eddig azt gondoltad, hogy a matematika, a számítások, a képletek világa unalmas, akkor most átértékeled majd ezt. 

Lee Crutchley: Ragaszkodj ​a boldogsághoz

Boldognak lenni nem annyira egyszerű, mint ahogy azt képzeljük. A boldogság sok mindenen múlik, de tudunk tenni azért, hogy elérjük. Lee Crutchley önfejlesztő könyve egy kreatív és praktikus munkafüzet ahhoz, hogy felfedezzük önmagunkat, és elérjük a boldogság teljes fázisát. A könyv rajzokkal és technikákkal segít azokra a dolgokra emlékezni, amelyek boldoggá tesznek bennünket. 

12 könyv, ami inspirál, motivál, vagy egyszerűen csak jobb emberré válhatsz tőle

Matt Haig: Miért érdemes életben maradni? 

A depresszióról sok orvosi könyvet olvasni, de azok a sikertörténetek sokkal inspirálóbbak, amelyekben hús-vér emberek mesélik el felépülésük történetét. Matt Haignek a Park Kiadónál megjelent könyve is ilyen. A könyv szerzője nagyon mélyre jutott a depresszióban, de megtanult felülkerekedni a sötétségen, és történetével másoknak is erőt ad. Matt Haig megismerteti minden olvasóval a depresszió első jeleit, a nehéz pillanatokat, és tanácsot ad azoknak is, akik segíteni szeretnék partnerüket, családtagjukat a gyógyulásban. Ez a történet egy csodás utazás, amelynek végén tényleg kiderül, hogy miért érdemes életben maradni. 

Alfie Kohn: Az ​elkényeztetett gyerek legendája

A maga is gyakorló kétgyermekes szülő, Amerika-szerte ismert szakértő eddig tizenöt gyermeknevelési könyvet írt, a legújabb pedig a Jaffa Kiadó gondozásában már magyarul is olvasható. Alfie Kohn most az elkényeztetés problémájára hívja fel a szülők figyelmét. Fanyar humorú könyvében mindenkihez szól, aki szeretné boldognak látni a gyerekét, és ezért tenni is kész. A szerző szeretné ledönteni a korlátokat, és megtanítani a mai szülőket arra, hogy hogyan motiválják a gyereküket úgy, hogy abból egészséges szemléletű felnőtt ember váljék. 

Sarah Napthali: Buddhizmus ​kisgyerekes anyáknak

Mi köze van a buddhizmusnak a gyerekneveléshez? Sarah Napthali könyvében nagyon sok párhuzamról olvashatunk erről. Az írónőtől megszokott humoros tálalásban Napthali elárulja, hogy hogyan segítik a buddhizmus tanításai a szülőket ahhoz, hogy figyelmes, de egyben felszabadult apák és anyák lehessenek. A könyvben a szerző saját példáin keresztül segít, hogy hogyan oldjuk meg a mindennapi problémáinkat a gyerekünkkel közösen.

12 könyv, ami inspirál, motivál, vagy egyszerűen csak jobb emberré válhatsz tőle

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top