Szabadidő

Ismét Budapestre jön a Metallica

Ismét Budapesten lép fel a legendás Metallica. Már azt is pontosan tudni lehet, mikor és hol koncertezik a zenekar. A koncertjegyek mellé ingyenesen kapjátok meg a legújabb lemezt. Íme a további részletek.

A világ egyik legnépszerűbb zenekara, a Metallica csütörtökön jelentette be Hardwired… to Self-Destruct című új albumuk világkörüli turnéjának európai állomásait. A sorozat két koncerttel indul Amszterdamban 2017. szeptember 4-én és 6-án, aztán pedig érintik Budapestet is. Egyedüli, hogy a megvásárolt koncertjegy mellé ajándékba adják az új lemezt, míg a VIP-csomagban a zenekartagokkal való találkozó lehetőségét ígérik. A európai koncertkörút vendége a norvég Kvelertak zenekar lesz.

Az 1981-ben alakult Los Angeles-i csapat eddig tizenegy stúdió-, négy koncert-, illetve egy-egy feldolgozás- és filmzenealbumot készített, ezek több mint 110 millió példányban keltek el világszerte. A kilencszeres Grammy-díjas Metallica első lemeze, a Kill ‘Em All 1983-ban jelent meg, az akkori felállásból James Hetfield (ének, ritmusgitár), Kirk Hammett (szólógitár) és Lars Ulrich (dobok) ma is a Metallicában játszanak, míg 2003 óta Robert Trujillo a basszusgitáros.

A Metallica legsikeresebb szerzeményei ma is a One, az Enter Sandman, a The Unforgiven, a Nothing Else Matters, az Until It Sleeps, a The Memory Remains vagy épp a The Day That Never Comes.

A Metallica eddig öt alkalommal lépett fel Magyarországon. Ez a legújabb, hatodik 2018. április 5-én, a Papp László Arénában lesz. Kihagyhatatlannak ígérkezik.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top