Szabadidő

Utálják a helyiek Tihany új kilátóját, lebontatnák

Még tavaly novemberben avatták fel Tihany új kilátóját, amit fél évvel rá be is zártak. A kilátó használatba vételi engedélyét egy helyi civil szervezet támadta meg, végső céljuk a kilátó lebontása.

A tavaly novemberi átadó óta látogathatták a turisták Tihany új, 16,5 méter magas kilátóját, amit 40 millió forintból építettek. Fél évre rá viszont egy láncra feszített, laminált A4-es papír zárja el a kilátóba felvezető lépcsőt, amin az üzemeltető Bakonyerdő Zrt. arról tájékoztatja a látogatókat, hogy a tihanyi Őrtorony kilátó nem látogatható, mert a használatbavételi engedélyezés még folyamatban van.

Az kilátó azért zárt be, mert a Sajkodért Egyesület megtámadta a használatbavételi engedélyt súlyos szabálytalanságokra hivatkozva. Szerintük nem készült környezetvédelmi hatástanulmány a Natura 2000 besorolású területen épült kilátó esetében, amire az építtető szerint nem is volt szükség. Az engedélyezési eljárás újraindult, addig viszont a kilátót nem lehet használni.

A Sajkodért Egyesületet leginkább az zavarja, hogy a kilátó miatt megnövekedett a környék turistaforgalma, ami parkoló autók tömegével, szemeteléssel és letört faágakkal jár. Végső céljuk,hogy elbontassák az Őrtorony kilátót – derül ki az RTL Klub riportjából.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top