Szabadidő

Ezek a legnépszerűbb húsvéti úti célok

Bármilyen meglepő is, a magyarok húsvétkor Prágába mennek, legalább is a Trivago.hu-n a csehek fővárosába foglalták a legtöbb szobát honfitársaink. Budapest csak a negyedik legnépszerűbb úti cél.

Ha külföldi húsvéti utazásról van szó, akkor a magyaroknak idén Prága a kedvencük, ezt követi Róma, Párizs és Velence. A magyar városok között Hajdúszoboszló, Eger, Hévíz, Siófok és Gyula osztozik Budapesttel a legkeresettebb városok címért. 

Gondosan beosztanak a magyarok minden forintot, ha külföldi utazásról van szó, még a szállásra sem költenek kirívóan sokat. A foglalt szállások ára Velencében a legmagasabb: egy éjszakára, két személyre átlagosan 48 ezer forintba kerül, Párizsban ez körülbelül 45 ezer, Prágában 41 ezer forint.

Aki most kapna kedvet a foglaláshoz, még van némi esélye, de nem sok, mert a szálláshelyek jó része már megtelt, a Trivagón hirdető magyar szálláshely körülbelül három százaléka kínál még szabad szobákat, Budapesten 9 százalék.

A fürdővárosokban még az utolsó pillanatban is foglalható szoba: Hajdúszoboszlón a szállások 34 százaléka, Hévízen 25 százaléka, Gyulán 20 százaléka még elérhető. Prágában és Rómában, hasonlóan Budapesthez, azonban meglátszik a nemzetközi érdeklődés is, már a szobák 90, illetve 95 százalékát lefoglalták.

A legkeresettebbek most is a négycsillagos hotelek, a kattintások majdnem fele erre a kategóriára érkezett az eddigi adatok alapján. Ezt követik a háromcsillagos szállodák, a kikattintások 12 százaléka pedig kategória nélküli szállásokra – apartmanokra, hostelekre, panziókra – érkezett.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top