Szabadidő

10 meggyőző érv, amiért a TED-előadásokat látnotok kell

Május 4-én a Művészetek Palotájában rendezik meg a 10. TEDxDanubia konferenciát. A mindössze 18 perces, szórakoztató témákat felvonultató előadások mindenki számára gondolatébresztőek, könnyen befogadhatók és inspiratívak. 10 nyomós érvvel bizonyítjuk, miért is véssétek fel a dátumot már ma.

Nem hallottál még a TED-ről? Nos, akkor annyit máris elárulhatunk a rövidítés mára egyet jelent a modern tudásmegosztással. Sőt, a “TED-es előadás” külön definíciót érdemelt ki, ugyanis a legfeljebb 18 perces, egyszerre gondolatébresztő és szórakoztató előadások könnyen befogadhatók, inspiratívak. Nem véletlen, hogy az üzleti életben is egyre többen merítenek ötleteket a TED-konferenciákból.

Ha kíváncsiak vagytok a hatásos és meggyőző, a formabontó és interaktív előadásmód fortélyaira, szívesen hallgatnátok értékes és építő gondolatokat, akkor jó hírrel szolgálunk. A TED-élményt egyetlen napba sűrítve Budapesten is átélhetitek. Május 4-én a Művészetek Palotája ad otthont a 10. TEDxDanubia konferenciának.

30 évre nyúlik vissza a TED-előadások története

Az előadássorozatot a technológia, a szórakoztatás és a design témaköreit ötvözve hozták létre, több mint harminc évvel ezelőtt, az első konferenciát 1984-ben szervezték meg, azóta pedig a TED világhódító útjára indult. A digitális technológiát, a közösségi médiát kihasználva mára több száz nyelven, több száz videómegosztás révén egyszerűen érhetők el a TED előadásai. A tematika is sokat változott és fejlődött a kezdetekhez képest, a palettán megtalálhatók a tudományos és üzleti témák épp úgy, mint a globális problémák provokatív megvitatása.

A budapesti, független szervezésű rendezvény szintén globális kérdéskört boncolgat május 4-én. “Egyedül vagy együtt?” A kérdés egyszerre utal az emberi kapcsolatokra, az üzleti modellekre, a politikai víziókra vagy épp a Föld megóvására. A Müpában három részben, több mint 22 előadó fejtegeti más-más szemszögből a kérdést és adja meg saját válaszát, melyhez lesz, aki a tudományos tényeket és adatokat, más a személyes történeket, és megint más a művészetet hívja segítségül.

Megnézem
Összes kép (1)

A TEDxDanubia színpadán egymást követi majd többek között Paul Oomen zeneszerző, technologista, Riskó Bence slam-poetry előadó, Courtney Gras tiszta energia kutató, Chandler Burr újságíró, kurátor, a New York Times volt parfümkritikusa, Bozsik Gyöngyvér fordításkutató, Giulia Enders orvos és író, valamint Kenyeres István ökológus-biotechnológus.

10 meggyőző érv, hogy a TED-konferencián a helyetek

  1. Mert legalább egyetlen napra kiszakadhattok a mókuskerékből
  2. Mert igazi feltöltődést, egy évre elegendő inspirációt nyújthat az egész napos program
  3. Mert a korábbi résztvevők többsége állítja, semmivel sem összehasonlítható élményben részesült
  4. Mert olyan előadókat hoz el a TEDxDanubia Magyarországra, akikkel máskülönben nem valószínű, hogy találkoznátok
  5. Mert ezúttal is rácsodálkozhattok a tehetséges, inspiratív magyar előadókra, akikről könnyen lehet, korábban semmit sem hallottatok
  6. Mert a 22+ előadótól egészen biztosan hasznos prezentációs készségeket, ötleteket leshettek el
  7. Mert a szünetekben különleges barátságokat köthettek, gondolatébresztő beszélgetéseket folytathattok
  8. Mert idén a MÜPA mindenki számára elérhetővé teszi a rendezvényt, sőt ösztöndíj-program részeseiként is bejuthattok a konferenciára
  9. Mert megtapasztalhatjátok, milyen más is tud lenni egy konferencia
  10. Mert TEDx-rendezvényen részt venni menő!

Kell még ennél több indok? Akkor máris véssétek a naptárba május 4-ét és a TED-et. Regisztráljátok részvételeket most a TEDxDanubia oldalán.

10 meggyőző érv, amiért a TED-előadásokat látnotok kell

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top