Szabadidő

Nyilvános az UV sugárzás előrejelzése

Úgy próbálja megóvni a lakosságot a nyári leégéstől az Országos Meteorológiai Szolgálat, hogy nyilvánossá tette az UV sugárzás előrejelzést. Az adatok hétfőtől bárki számára elérhetők.

Ugye milyen jó lenne tudni, hogy milyen erős UV sugárzás várható holnap vagy a hétvégén? Ettől a héttől kezdve ez nem jelenthet problémát, ugyanis elindult az Országos Meteorológiai Szolgálat UV-sugárzás-előrejelzése, ami alapján bárki eldöntheti, hogy milyen faktorszámú naptejet érdemes csomagolnia a strandra.

A met.hu-n elérhető nyilvános adatokból többek között az is kiolvasható, hogy hány percet lehet tölteni a tűző napon “anélkül, hogy fájdalmas bőrleégéssel, illetve egyéb egészségkárosodással kellene számolni”. Úgy, ahogy a megelőző években, figyelmeztetést ad ki az OMSZ, ha az UV sugárzás másnapra várható maximuma eléri a 7,5-es értéket legalább az ország területének felén.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top