Szabadidő

Öt év után megint Budapesten lép fel Sting

Öt év után ismét Budapesten ad koncertet Sting. A brit világsztár október 13-án lép fel a Papp László Budapest Sportarénában, tavaly ősszel megjelent albuma, a 57th & 9th európai turnéja keretében.

A telt házas észak-amerikai, európai, dél-amerikai, valamint mexikói és ázsiai állomásokat követően Sting 57th & 9th című koncertsorozata folytatódik, ősszel újabb európai városokkal, köztük Budapesttel bővül ki – közölte a szervező Live Nation hétfőn az MTI-vel.

A turnén Sting háromtagú zenekarral áll színpadra: régóta állandó gitárosával, Dominic Millerrel, Josh Freese dobossal és Rufus Miller gitárossal, de vendégként fia, Joe Sumner énekes-basszusgitáros és a harmonikaművész Percy Cardona, a Last Bandoleros tagja is velük játszik.
Sting tizenkettedik szóló stúdióalbuma, a 57th & 9th egy évtized után a  brit sztár első rock/pop lemeze.

Az énekes októberben kilencedik alkalommal játszik Budapesten: első magyarországi koncertje 1988-ban az Amnesty International turnéja során volt, amikor Peter Gabriellel, Bruce Springsteennel és Tracy Chapmannel a Népstadionban játszott. 2004-ben 250 ezer ember előtt lépett fel az ingyenes Kapcsolat koncerten a fővárosi Felvonulási téren, legutóbb 2012-ben a Sportarénában koncertezett.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top